Βίντεο: Η στιγμή υπόγειας έκρηξης Γιοχάνεσμπουργκ – Λεωφορεία εκτοξεύτηκαν στον αέρα

Η στιγμή μιας ισχυρής έκρηξης στο Γιοχάνεσμπουργκ καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας. Το βίντεο προκαλεί ανατριχίλα. Στα πλάνα φαίνονται μια σειρά από μικρά λεωφορεία να εκτοξεύονται στον αέρα, ενώ οι άνθρωποι τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους.

Τα πλάνα κλειστού κυκλώματος έδειξαν τη σουρεαλιστική υπόγεια έκρηξη που σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε 48 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της βραδινής ώρας αιχμής στη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αφρικής την Τετάρτη (19/7).

Η έκρηξη άνοιξε επίσης μια τρύπα στον δρόμο, με ένα τμήμα του πεζοδρομίου καταστρέφεται.

Ένας άνδρας, του οποίου η πλάτη ήταν στραμμένη στο δρόμο, απομακρύνεται γρήγορα καθώς ένα βαρύ λευκό λεωφορείο παραλίγο να τον συνθλίψει. Ένας άλλος όμως δεν ήταν τόσο τυχερός καθώς οι πυροσβέστες βρήκαν το σώμα του κάτω από ένα όχημα κατά τη διάρκεια έρευνας στην περιοχή μετά την έκρηξη.

Δώδεκα θύματα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε όλη την πόλη την Πέμπτη, ενώ 36 πήραν εξιτήριο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

έκρηξη Γιοχάνεσμπουργκ

Η αιτία της έκρηξης είναι άγνωστη μέχρι στιγμής. Η εταιρεία που προμήθευε φυσικό αέριο σε αυτό το τμήμα της πόλης είπε ότι δεν πίστευε ότι οι υπόγειοι σωλήνες της ευθύνονται, κάτι που οι αρχές πίστεψαν αρχικά ότι συνέβαινε. Οι αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι έφεραν εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν ποιοι άλλοι σωλήνες ή καλώδια υπήρχαν στην περιοχή και εάν επίκειται άλλη έκρηξη ή διαρροή αερίου.

«Ακόμα αναζητούμε την πηγή», δήλωσε ο Panyaza Lesufi, ο πρωθυπουργός της επαρχίας Gauteng, όπου βρίσκεται το Γιοχάνεσμπουργκ.

Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή υπό την απειλή νέας έκρηξης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ