Villa La Grange: Το “κόσμημα” που φιλοξένησε τη συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν – Η ιστορία της βίλας του 18ου αιώνα

Η Villa La Grange, που φιλοξένησε τη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του Προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, είναι μια βίλα του 18ου αιώνα, η οποία βρίσκεται στη μέση ενός δημόσιου πάρκου στη Γενεύη. Διαθέτει δε εκπληκτική θέα στη λίμνη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας επελέγη το πάρκο Parc de la Grange, λόγω του σημείου. Η πρόσβαση στο πάρκο έχει απαγορευτεί εδώ και 10 ημέρες από τις Αρχές, αλλά ο λόγος των επιπρόσθετων μέτρων ανακοινώθηκε μόλις την Τρίτη.

Οι ομάδες ασφαλείας είχαν τοποθετήσει κώνους για να κλείσουν τον χώρο και διπλή περίφραξη γύρω από το πάρκο, ενώ γινόταν ανακατεύθυνση της κυκλοφορίας.

Οι κήποι και η βίλα περιτριγυρίζονται από ψηλά δέντρα – συμπεριλαμβανομένων των κέδρων ηλικίας άνω των 200 ετών – προσφέροντας έναν σχετικά διακριτικό και πλούσιο χώρο για τη συνάντηση των δύο ηγετών στο τέλος του πρώτου διπλωματικού ταξιδιού στο εξωτερικό του Μπάιντεν από τότε που έγινε πρόεδρος τον Ιανουάριο.

Το Parc La Grange είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ελκυστικά πάρκα της πόλης. Τα υπέροχα δέντρα, οι εκπληκτικές απόψεις και οι διαφορετικές ατμόσφαιρες το καθιστούν αγαπημένο μέρος για να απολαύσει ο επισκέπτης μια βόλτα. Βρίσκεται μεταξύ της συνοικίας les Eaux-Vives και του Parc des Eaux-Vives, με την οποία σχηματίζει μια συνεχή περιοχή πρασίνου.

Οι ιδιοκτήτες, η οικογένεια Lullin, έχτισαν το αρχοντικό μεταξύ 1768 και 1773 και δημιούργησαν έναν γαλλικό κήπο. Ο σχεδιασμός του σπιτιού αποδίδεται στον αρχιτέκτονα Jean-Louis Bovet, κατ ‘αναλογία με το αρχιτεκτονικό στιλ του Château de Crans. Η βίλα χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως καλοκαιρινή κατοικία και για την υποδοχή διακεκριμένων επισκεπτών. Η ιδιοκτησία πέρασε από το Lullin στην οικογένεια Favre που μετέτρεψε το σπίτι και το πάρκο, αντισταθμίζοντας τα παράξενα καμπύλα μονοπάτια του, καθώς και τη λίμνη και τον βραχόκηπο. Έφτιαξαν επίσης τη μνημειακή είσοδο με τα λιοντάρια της κατά μήκος του Quai Gustave-Ador, της πέργκολας, την υπέροχη βιβλιοθήκη, η οποία εξακολουθεί να στεγάζει τη διάσημη συλλογή βιβλίων του Guillaume Favre, με περίπου 15.000 έργα. Το κτήμα κληροδοτήθηκε το 1917 στην πόλη της Γενεύης από τον William Favre.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ