Βιετνάμ: Βρέφος γεννήθηκε με τον αντισυλληπτικό μηχανισμό στο χέρι – ΦΩΤΟ

Με την ενδομήτρια συσκευή αντισύλληψης γεννήθηκε ένα βρέφος στο Βιετνάμ, καθώς η μητέρα του απέτυχε να εμποδίσει τη σύλληψη. Η 34χρονη γυναίκα που έχει άλλα δύο παιδιά, φέρεται να πήγε στον γιατρό της για να της τοποθετήσει την ενδομήτρια συσκευή IUD πριν από δύο χρόνια ώστε να αποφύγει μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, το αντισυλληπτικό μέσο “γεννήθηκε” μαζί με το βρέφος που το κρατούσε στα χέρια του, σύμφωνα με τη VN Express. Τις φωτογραφίες έβγαλε ο μαιευτήρας Τραν Βιετ Φουόνγκ στο διεθνές νοσοκομείο Χάι Φονγκ στο Βιετνάμ.

Η ενδομήτρια συσκευή IUD είναι μια μικρή συσκευή πλαστικού και χαλκού σε σχήμα Τ που τοποθετείται στη μήτρα από γιατρό ή νοσοκόμο. Απελευθερώνει χαλκό για να σταματήσει μια εγκυμοσύνη και έχει διάρκεια ισχύος για 5 έως 10 χρόνια. Ορισμένες φορές ονομάζεται “πηνίο” ή “χάλκινο πηνίο”.

Όπως είπε ο μαιευτήρας, “μετά τον τοκετό πίστεψα ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον που κρατούσε το “πηνίο” οπότε έβγαλα φωτογραφία. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα λάμβανε τόση προσοχή”. Παρατήρησε επίσης ότι το IUD πιθανόν δεν σταμάτησε την εγκυμοσύνη αν μετακινήθηκε από την αρχική του θέση. To βρεφάκι γεννήθηκε υγιέστατο στα 3,175 κιλά και παρακολουθείται μαζί με τη μητέρα του.

Πηγή: e.vnexpress.net, Daily Mail, Πηγή φωτό facebook: Bệnh Viện Đa Khoa Quốc Tế Hải Phòng/Hai Phong International Hospital

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.