ΒΙΝΤΕΟ-Θρίλερ με την κατάρριψη Boeing στην Ουκρανία-Όλες οι εξελίξεις

ΒΙΝΤΕΟ-Θρίλερ με την κατάρριψη Boeing στην Ουκρανία-Όλες οι εξελίξεις 

 

Δείτε τα βίντεο με τις πρώτες εικόνες μετά τη συντριβή του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ουκρανία, στα σύνορα με τη Ρωσία.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 283 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα. Τη συντριβή επιβεβαίωσαν και οι Μαλαισιανές Αερογραμμές. Το Boeing είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ.

Το αεροσκάφος κατερρίφθη, ενώ πετούσε σε ύψος 10 χιλιομέτρων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ.

Σύμφωνα με πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπλοΐας το αεροσκάφος δεν μπήκε στο ρωσικό εναέριο χώρο όταν ήταν αναμενόμενο και κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ. 

Νέο βίντεο από τη συντριβή του Βoeing στην Ουκρανία

Δείτε ένα ακόμη βίντεο από τη συντριβή του αεροσκάφους, Boeing 777, των Μαλαισιανών αερογραμμών, στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. 

Δείτε το βίντεο

Πηγή βίντεο: youtube, EuroMaidan PR

“Οι Ουκρανοί κατέρριψαν το Boeing” υποστηρίζουν οι αυτονομιστές

O ηγέτης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία Αλεξάντερ Μποροντάι κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών.

«Προφανώς πρόκειται για ένα επιβατικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας» είπε ο Μποροντάι στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Rossiya 24.

Το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

 

Έρευνα για το Boeing ζητά ο Γιατσενιούκ

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε σήμερα ότι «δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που συνετρίβη λίγο νωρίτερα στην ανατολική Ουκρανία να «καταρρίφθηκε».

«Είναι η τρίτη τραγική περίπτωση τις τελευταίες ημέρες, μετά τα αεροπλάνα An-26 και Su-25 των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία καταρρίφθηκαν από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.

«Δεν αποκλείουμε (το ενδεχόμενο) αυτό το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε και υπογραμμίζουμε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πραγματοποίησαν βολές που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στον αέρα», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος, προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Στο μεταξύ ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Αρσένι Γιατσενιούκ, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την «αεροπορική καταστροφή» αυτή, δήλωσε η εκπρόσωπός του Όλγκα Λάπο.

Λίγο νωρίτερα ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, ο Αντόν Γκερασένκο, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι οι 295 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines σκοτώθηκαν όταν αυτό συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία.

Η επίσημη ανακοίνωση της Malaysia Airlines

Πριν από λίγη ώρα η Malaysia Airlines εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τη συντριβή του Boeing 777 των αερογραμμών της στην Ουκρανία.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Malaysia Airlines επιβεβαιώνει πως έλαβε ειδοποίηση από την ουκρανική ATC ότι έχασε επαφή με την πτήση MH17 στις 14:15 (GMT) 30 χιλιόμετρα από το σημείο Tamak, περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η πτήση MH17 γινόταν με ένα Boeing 777 και αναχώρησε από το Άμστερνταμ στις 12:15 (Άμστερνταμ τοπική ώρα) και εκτιμάται ότι θα έφτανε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 06:10 π.μ. (Μαλαισία τοπική ώρα) την επόμενη μέρα.

Η πτήση μετέφερε 283 επιβάτες και 15 πλήρωμα επί του σκάφους.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκροί όλοι οι επιβάτες του Boeing

Eπιβεβαιώνει την κατάρριψη του Boeing ο σύμβουλος του Ουκρανού ΥΠΕΣ

To Boeing κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους – αέρος

ΦΩΤΟ-Η διαδρομή και το σημείο συντριβής του Boeing

Το μήνυμα της Malaysia Airlines στο Twitter

ΤΩΡΑ-Συνετρίβη boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία

ΦΩΤΟ-Η λίστα των μελών του πληρώματος του μοιραίου Boeing

ΦΩΤΟ-Σε ακτίνα 15 χλμ διασκορπίστηκαν τα συντρίμμια του Boeing

Φωτογραφίες-σοκ από το Boeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία

Το μοιραίο Boeing πετούσε 1.000 πόδια πάνω από τον «κλειστό» εναέριο χώρο

Πούτιν: Το Κίεβο ευθύνεται για την πτώση του Boeing

Ζευγάρι Βρετανών δεν βρήκε εισιτήρια για τη μοιραία πτήση

Οι εθνικότητες των επιβατών του μοιραίου Boeing

Μπάιντεν: Δεν ήταν ατύχημα

ΦΩΤΟ-Λουλούδια και κεριά στη μνήμη των θυμάτων του μοιραίου Boeing

Στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ συγκεντρώθηκαν μέλη των οικογενειών των θυμάτων

ΒΙΝΤΕΟ-Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι διαθέτουν συνομιλίες αυτονομιστών για το μοιραίο Boeing

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ