ΒΙΝΤΕΟ – Σοβαρά επεισόδια στην Τουρκία

ΒΙΝΤΕΟ – Σοβαρά επεισόδια στην Τουρκία

 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπουλη, όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν σε μια ομάδα διαδηλωτών με αντλίες νερού και δακρυγόνα.

Οι πολίτες, αναμεσά τους και πολλοί τουρίστες, προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στα γύρω μαγαζιά αλλά και στα πολυτελή ξενοδοχεία, αφού το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times.

Όλα άρχισαν από το σχέδιο της κυβέρνησης, να μετατρέψει το μεγάλο πάρκο της πλατείας σε ένα αντίγραφο ενός οθωμανικού μνημείου, που θα στεγάσει ένα εμπορικό κέντρο. Οι πολίτες δικεδικούν το πάρκο, γιατί είναι το μοναδικό που έχει πράσινο και είναι πνεύμονας για την πόλη.

Μία τουρίστρια από την Αίγυπτο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε από ένα δοχείο δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Η 34χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση αφού διαπιστώθηκε ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Χουσεΐν Ντεμιρντουζέν, μέλος του ιατρικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.

Συνολικά 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων που εκτόξευσαν οι αστυνομικοί για να διαλύσουν τους περίπου 1.000 πολίτες οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι επί τέσσερις ημέρες στην πλατεία, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και ενός ξενοδοχείου στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ANT1

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ