ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Μετανάστες πωλούνται ως σκλάβοι σε υπαίθριες αγορές της Λιβύης

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο που μετέδωσε το CNN που αποκαλύπτει πως στην πολύπαθη Λιβύη, που αποτελεί πέρασμα των μεταναστών για την Ευρώπη, γίνονται αγοραπωλησίες ανθρώπων σε σκλαβοπάζαρα.

Στο βίντεο φαίνονται οι μετανάστες που έχουν τεθεί προς πώληση από τους δουλέμπορους και ένας άνδρας ακούγεται να διαφημίζει την «πραμάτεια» του και να ανακοινώνει τις τιμές. Οι δημοσιογράφοι του CNN δήλωσαν πως παρέδωσαν όλο το υλικό και τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους στις αρχές της Λιβύης, οι οποίες δεσμεύτηκαν να διερευνήσουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, τέτοιου είδους σκλαβοπάζαρα λαμβάνουν χώρα δύο φορές τον μήνα στην περιοχή της Τρίπολης. Θύματα των δουλέμπορων είναι κυρίως νέοι άνδρες, αφρικανικής καταγωγής, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για να βρουν μία δουλειά και ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών, οι οποίοι καταγγέλλουν πως κρατούνται φυλακισμένοι από τους δουλέμπορους και εν συνεχεία πωλούνται σε μέρη όπου δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ