Βίντεο – σοκ με παρέλαση Κούρδων αιχμαλώτων από το Ισλαμικό Κράτος

Η ακραία ισλαμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει μέσα σε κλουβιά πολλούς αιχμαλώτους, Κούρδους πεσμεργκά σύμφωνα με τους τζιχαντιστές, και προειδοποιεί με αντίποινα τους Κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία.

The video allegedly shows 21 Kurdish Peshmerga fighters paraded through the  the Iraqi province of Kirkuk

Το βίντεο αυτό, που εντοπίστηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE), θυμίζει έντονα τον Ιορδανό πιλότο που τον έκαψε ζωντανό το ΙΚ, μέσα σε ένα παρόμοιο κλουβί, στη Συρία.

A militant, whose microphone bears insignia associated with the terror group, talks to the camera in front of the cages 

Στο σημερινό βίντεο πάντως δεν υπάρχουν εκτελέσεις. Συνολικά εικονίζονται 21 όμηροι που αναφέρεται ότι είναι 16 πεσμεργκά, δύο αξιωματικοί του ιρακινού στρατού και τρεις αστυνομικοί από το Κιρκούκ, μια πόλη που απέχει 240 χλμ. βορείως της Βαγδάτης.

The prisoners were driven on the backs of pick-uyp trucks along with flag-waving gun-toting militants

Δεν διευκρινίζεται ούτε ο τόπος ούτε το πότε γυρίστηκαν οι σκηνές αυτές. Κουρδικές πηγές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πιθανότατα το βίντεο τραβήχτηκε πριν από μία εβδομάδα στην κεντρική αγορά της περιοχής Χαουίτζα την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

They were greeted with cheers and jeers as they were driven through the streets of the Kirkuk province

Οι 21 όμηροι, που είναι ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, οδηγούνται στα κλουβιά σε έναν χώρο που περιβάλλεται από τσιμεντένιους τοίχους. Μπροστά στο καθένα από αυτά στέκουν ένοπλοι κουκουλοφόροι άνδρες του ΙΚ. Ένας γενειοφόρος που φορά λευκό τουρμπάνι απευθύνεται κατόπιν στους πεσμεργκά και τους καλεί να σταματήσουν τον αγώνα τους εναντίον του ΙΚ. “Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχετε αυτήν την τύχη, είτε στα κλουβιά είτε κάτω από το χώμα”, απειλεί ο τζιχαντιστής.

The men were later grabbed and marched from their cages by militants and then forced to kneel in a row

Στη συνέχεια τα κλουβιά με τους αιχμαλώτους φορτώνονται σε ανοιχτά φορτηγά που “παρελαύνουν” σε έναν δρόμο, ανάμεσα σε δεκάδες κατοίκους και ένοπλους άνδρες.

Στο βίντεο δεν εξαπολύονται συγκεκριμένες απειλές εναντίον των ομήρων. Ωστόσο στο τέλος του, δείχνει τους αιχμαλώτους γονατισμένους και πίσω από τον καθέναν από αυτούς στέκει ένας μασκοφόρος που κρατά αυτόματο όπλο ή ρεβόλβερ.

The hostages are seen bowing their heads as menacing militants carrying guns force them to their knees 

Ένας διοικητής των πεσμεργκά του Κιρκούκ, ο στρατηγός Χιγιόουα Ρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι όμηροι αιχμαλωτίστηκαν στις 31 Ιανουαρίου “όταν οι Κούρδοι μαχητές απώθησαν μια τρομοκρατική επίθεση του ΙΚ” με στόχο το Κιρκούκ.

The terror group has faced a growing backlash over the brutal death of Jordanian pilot  Lt Moath al-Kasasbeh, who was burned to death in an ISIS video released earlier this month

Από τον Ιούνιο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στο βόρειο και το δυτικό Ιράκ. Στα τέλη Ιανουαρίου εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση για να καταλάβει αυτήν την πόλη όπου έχουν τη βάση τους οι πεσμεργκά μετά την αποχώρηση των Ιρακινών στρατιωτών έναν μήνα νωρίτερα.

 

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: dailymail

 

Διαβάστε επίσης:

42 κάλυκες στο σημείο της δολοφονίας του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Μολότοφ στη μπουτίκ της ΑΕΛ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ