ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Στα άδυτα της πρωτεύουσας των τζιχαντιστών

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Στα άδυτα της πρωτεύουσας των τζιχαντιστών

 

Γυναίκες καλυμμένες με νικάμπ που πηγαίνουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά κουβαλώντας καλάσνικοφ, τρόμος, φόβος και ένοπλοι άνδρες συνθέτουν το σκηνικό στην πόλη Ράκκα της Συρίας.

Μία πόλη που έχει ανακηρυχθεί από τους τζιχαντιστές ως η «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους.

Μία γυναίκα στη Ράκκα με κίνδυνο της ζωής βιντεοσκόπησε την καθημερινότητα στην πόλη και φανέρωσε τη ζωή που βιώνουν οι κάτοικοι εκεί μετά την επέλαση των τζιχαντιστών και την κατάληψη της περιοχής από το Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο μεταδόθηκε από το γαλλικό κανάλι France 2 και καταγράφει ακόμα γυναίκες από τη Γαλλία που άφησαν τη ζωή τους στην Ευρώπη και ταξίδεψαν στη Συρία, προκειμένου να ενταχθούν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

“Ο Θεός αγαπάει τις γυναίκες που είναι καλυμμένες”

Κάποια στιγμή η γυναίκα που έδωσε το βίντεο στο γαλλικό κανάλι τραβάει την προσοχή δύο μαχητών, οι οποίοι την πλησιάζουν και της κάνουν παρατήρηση σε έντονο ύφος, επειδή φαίνεται λίγο το πρόσωπό της.

«Βλέπουμε το πρόσωπό σου», της λένε και εκείνη απολογείται. Λέει ότι μετακινήθηκε το νικάμπ και ζητάει συγγνώμη για να πάρει την απάντηση: «Πρέπει να είσαι προσεκτική. Ο Θεός αγαπάει τις γυναίκες που είναι καλυμμένες».

Αργότερα στο βίντεο φαίνονται γυναίκες, που έχουν αφήσει τη Γαλλία για να ταξιδέψουν στη Συρία, να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους.

Σε έναν από τους διαλόγους η μητέρα μίας Γαλλίδας της ζητάει να επιστρέψει πίσω για να πάρει την απάντηση: «Δεν γυρίζω πίσω μαμά. Πρέπει να το βγάλεις από το μυαλό σου. Δεν έκανα αυτό το ταξίδι για να γυρίσω πίσω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι».

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: dailymail.co.uk, France 2

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γκάφα» με τζιχαντιστές στη Γαλλία

Βομβάρδισαν το… ταμείο του Ισλαμικού Κράτους

Παιχνίδια… τακτικής από το Ισλαμικό Κράτος

Σοκάρει η 15χρονη που το έσκασε από τους τζιχαντιστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ