ΒΙΝΤΕΟ-Δείτε τι λέει ο «σχιζοφρενής» μεταφραστής

ΒΙΝΤΕΟ-Δείτε τι λέει ο «σχιζοφρενής» μεταφραστής

Μετά το σάλο που προκάλεσε με τις ασυνάρτητες κινήσεις που έκανε ο υποτιθέμενος μεταφραστής της νοηματικής γλώσσας στο μνημόσυνο για τον Νέλσον Μαντέλα, δίνει τη μία συνέντευξη μετά την άλλη.

Ο 34χρονος Ταμσάνκα Τζαντζιέ υποστηρίζει ότι υπέστη σχιζοφρενικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της τελετής και δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν.

Όπως είπε ξαφνικά έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και άρχισε να «ακούει» φωνές και να «βλέπει» αγγέλους μέσα στο στάδιο.

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε. Ήμουν μόνος σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Προσπάθησα να ελέγξω τον εαυτό μου και να μην δείξω στον κόσμο τι συνέβαινε. Λυπάμαι πολύ. Σε αυτή την κατάσταση βρισκόμουν», είπε τονίζοντας ότι δεν ξέρει τι προκάλεσε το σχιζοφρενικό αυτό επεισόδιο.

«Αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα, ήταν πως άρχισα να βλέπω αγγέλους μέσα στο στάδιο… Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι το πρόβλημα ήμουν εγώ. Είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω. Μερικές φορές γίνομαι βίαιος όταν βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση. Μερικές φορές βλέπω πράγματα να με κυνηγούν» δήλωσε ο Τζαντζιέ σε συνέντευξη που παραχώρησε για το πρακτορείο Associated Press. «Είμαι ένας άρρωστος που λαμβάνει φάρμακα για τη σχιζοφρένεια. Όποιος δεν καταλαβαίνει αυτή την αρρώστια θα πιστεύει ότι απλώς λέω ψέματα» είπε.

 «Σκεφτόμουν όλους αυτούς τους ανθρώπους, τον πρόεδρο και όλους τους άλλους, υπήρχαν οπλισμένοι άνδρες, υπήρχε ένοπλη αστυνομία γύρω μου. Αν άρχιζα να πανικοβάλλομαι θα ήμουν εγώ το πρόβλημα. Πρέπει να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου, ώστε να μην φέρνω τη χώρα σε δύσκολη θέση».

Νωρίτερα όμως σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Talk Radio 702, ο «διερμηνέας» δήλωσε : «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Απόλυτα. Πιστεύω ότι είμαι ένας πρωταθλητής της νοηματικής γλώσσας. Ήμουν διερμηνέας σε πολλά συνέδρια, σε κανένα δεν ελέχθη ότι η διερμηνεία μου ήταν λάθος.»

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα.

Δείτε το βίντεο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ