ΒΙΝΤΕΟ-Μπορούμε να επιβιώσουμε στον Άρη;

ΒΙΝΤΕΟ-Μπορούμε να επιβιώσουμε στον Άρη;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών σημαντικών γεγονότων που αφορούν την εξερεύνηση του Διαστήματος, από την αποστολή του Curiosity στον πλανήτη Άρη και το ταξίδι του Voyager 1 έξω από το Ηλιακό Σύστημα μέχρι την πρόσφατη προσεδάφιση του Philae στον κομήτη 67P.

Στόχος όλων αυτών των αποστολών είναι να κατανοήσουμε τη δημιουργία του Σύμπαντος και να ανακαλύψουμε αν υπάρχει ζωή έξω από τη Γη, αλλά και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μετοίκησης ανθρώπων σε άλλους πλανήτες.

Πιθανότατα έχετε ακούσει για το σχέδιο της NASA να στείλει επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη με χιλιάδες εθελοντές να εκφράζουν ενδιαφέρον γνωρίζοντας τους κινδύνους και ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν πίσω.

Ωστόσο, προτού φτάσουμε σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να μάθουμε τι ακριβώς επικρατεί στον “κόκκινο πλανήτη” και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ήταν εφικτό να επιβιώσει μια αποικία εκεί.

Οι απαντήσεις δίνονται στα παρακάτω videos, με το πρώτο της ομάδας AsapSCIENCE να είναι σύντομο και περιεκτικό, ενώ το δεύτερο του Motherboard αναλύει λίγο περισσότερο το ζήτημα.

Ίσως η μετοίκηση σε έναν άλλο πλανήτη ή δορυφόρο να γίνει πιο εύκολη αν πρώτα κατασκευαστεί μια βάση με τεχνολογία 3D printing (χρησιμοποιώντας υλικά από την αποικία) και στη συνέχεια να φτάσουν οι άνθρωποι, όπως το φαντάζεται περίπου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) για τη Σελήνη.

ΠΗΓΗ: techgear.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.