Βενεζουέλα: Νέες διαδηλώσεις για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων

Πάλι στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα ζητώντας από το αυταρχικό καθεστώς του Μαδούρο να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους.

Καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 30 άνθρωποι, η κινητοποίηση πραγματοποιείται την ώρα που η κυβέρνηση ξεκινά τις διαδικασίες για την αποχώρηση της Βενεζουέλας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, τον οποίο καταγγέλλει για “παρέμβαση” στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Από νωρίς το πρωί, φορτηγά της Εθνοφρουράς είχαν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στη φυλακή Ράμο Βέρντε, κοντά στο Καράκας, όπου κρατείται ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Λεοπόλντο Λόπες. Ο Λόπες εκτίει ποινή κάθειρξης 14 ετών για “υποκίνηση βίας” κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2014, όταν είχαν σκοτωθεί 43 άνθρωποι, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

“Η πορεία προς το Ράμο Βέρντε είναι ειρηνική. Δεν θέλουμε αντιπαράθεση, βία, πυροβολισμούς. Θέλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη σε εκείνους που, όπως ο Λεοπόλντο, αντιστέκονται” διαβεβαίωσε η σύζυγός του, η Λίλιαν Τιντόρι, που έχει εξελιχθεί σε “φωνή” των αντιτσαβιστών.

Από το πρωί εξάλλου, ομάδες διαδηλωτών συγκεντρώνονταν σε διάφορα σημεία του Καράκας για να κατευθυνθούν προς το Ράμο Βέρντε ή στη φυλακή των μυστικών υπηρεσιών, το Ελ Ελικοΐντε. Διαδηλώσεις οργανώνονται επίσης και έξω από άλλες φυλακές της χώρας.

“Είτε θα καταφέρουμε να φτάσουμε (σ.σ. στις φυλακές), είτε αποφασίσουν να μας εμποδίσουν, δεν πρόκειται να σταματήσουμε”, δεσμεύτηκε ο Φρέντι Γκεβάρα, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, του μοναδικού οργάνου που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι, μετά τις πρόσφατες συλλήψεις, κρατούνται στις φυλακές συνολικά 170 “πολιτικοί κρατούμενοι”, κάτι που δεν αναγνωρίζει το Καράκας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.