Βενεζουέλα: Διεθνείς αντιδράσεις για το «δικαστικό πραξικόπημα» του Μαδούρο

«Πολύ σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατία» στη Βενεζουέλα χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αναλάβει τις εξουσίες του κοινοβουλίου και να στερήσει από τα μέλη της Βουλής την ασυλία τους.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την απόφαση που έλαβε το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας να σφετεριστεί τις εξουσίες της δημοκρατικά εκλεγμένης εθνοσυνέλευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι διεθνείς αντιδράσεις είναι όλο και πιο έντονες, με κράτη της Λατινικής Αμερικής αλλά και τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών να επιτίθενται στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο τον οποίο κατηγόρησαν για ένα «πραξικόπημα» μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, η οποία όξυνε την κρίση στην χώρα που ξεκίνησε μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2015 και τη νίκη της αντιπολίτευσης για πρώτη φορά έπειτα από 17 χρόνια.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τον Γενικό Γραμματέα του ΟΑΚ Λουίς Αλμάγκρο, από τη Βραζιλία ως την Κολομβία ή τη Χιλή, οι καταδίκες για αυτό το «πλήγμα στη συνταγματική τάξη» ή το «πραξικόπημα» συνεχίζουν να φθάνουν. Το Περού ανακάλεσε τον πρεσβευτή του από το Καράκας.

Αντιδρώντας κατά την προσφιλή της συνήθεια, η κυβέρνηση του Μαδούρο κατήγγειλε για ακόμα μια φορά τη «συμμαχία των δεξιών της περιοχής» εναντίον της. «Απορρίπτουμε την χοντροκομμένη υποστήριξη της κυβέρνησης του Περού προς βίαιες και εξτρεμιστικές ομάδες στη Βενεζουέλα», ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών Ντέλσι Ροντρίγκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ