Βέμπερ: Υπάρχει “success story” στην Ελλάδα

Βέμπερ: Υπάρχει “success story” στην Ελλάδα

Τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο 42χρονος Γερμανός πολιτικός αναφέρεται στην τεράστια, όπως λέει, προσπάθεια που έχει γίνει από την Ελλάδα, αλλά και τη σημασία της ανάπτυξης που δεν είναι πια ένα πρόβλημα της Ελλάδας ή ορισμένων χωρών αλλά πρόβλημα όλης της Ε.Ε.

«Όταν κάποιος κοιτάζει τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας, η δουλειά που έχει γίνει είναι απίστευτη. Η ελληνική κυβέρνηση έχει σίγουρα πετύχει ένα “success story”», τονίζει ο κ. Βέμπερ.

«Καταλαβαίνω βέβαια ότι, όταν εγώ ως Ευρωπαίος πολιτικός μιλάω για επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα σκέφτονται ότι δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάω. Όμως, όταν κάποιος κοιτάξει τα νούμερα, το πρωτογενές πλεόνασμα και τη μικρή ανάπτυξη, το “success story” υπάρχει, και ελήφθησαν πολλά μέτρα για να επιτευχθεί αυτό», σημειώνει.

Ο κ. Βέμπερ επισημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε αυτή την επιτυχία να μπορεί να τη βιώσει στην καθημερινότητά του ο Ελληνας πολίτης και να μην υπάρχει μόνο στα νούμερα. «Αυτή είναι και η πρόκληση των επόμενων μηνών, πώς θα πετύχουμε ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και παραγωγή καλών προϊόντων. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων δεν πρέπει να σταματήσει τώρα, η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ