Βέλγιο: 18χρονος δολοφόνησε δήμαρχο για να εκδικηθεί για την αυτοκτονία του πατέρα του – ΦΩΤΟ

Ένας 18χρονος ομολόγησε στη βελγική αστυνομία ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας του δημάρχου της Μουσκρόν, Αλφρέντ Γκαντέν, και πρώην βουλευτή του τοπικού κοινοβουλίου που έχει σοκάρει όλη τη χώρα.

Το φρικτό έγκλημα έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο νεκροταφείο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του Γκαντέν. Ο 71χρονος είχε αναλάβει και καθήκοντα επιστάτη και πήγαινε κάθε βράδυ για να κλειδώσει τον χώρο. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Βελγίου RTBV, η οποία επικαλείται πληροφορίες από τον συνήγορο του νεαρού, o 18χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι τον πλησίασε και του έκοψε τον λαιμό, θέλοντας να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του ο οποίος αυτοκτόνησε πριν από δύο χρόνια, όταν απολύθηκε από τη δουλειά του στον δήμο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο 18χρονος είπε ότι περίμενε να ενηλικιωθεί για να διαπράξει το έγκλημα ώστε να μην θεωρηθεί υπεύθυνη η μητέρα του, η οποία επίσης εργάζεται στον δήμο.

Αφού σκότωσε τον δήμαρχο, τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία και περίμενε να τον συλλάβουν. Στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκε ένα κοπίδι.

Η Μουσκρόν είναι μια βιομηχανική πόλη 57.000 κατοίκων κοντά στη γαλλική πόλη Λιλ. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου μάλιστα εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα.

Πηγή πληροφοριών: RTBV, huffingtonpost.be, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ