Βαυαρία: Αμερικανίδα επέστρεψε από την Ελλάδα, παραβίασε την καραντίνα και “σκόρπισε” τον κορονοϊό

Έξαλλη είναι η τοπική κοινότητα μίας βαυαρικής πόλης με μία Αμερικανίδα που κατηγορείται ότι μετέδωσε τον κορονοϊό αφού αψήφησε την εντολή για καραντίνα και άρχισε να τριγυρίζει στις παμπ και τα μπαρ της πόλης.

Η γυναίκα που εργάζεται σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται Αμερικανοί στρατιώτες στη βαυαρική πόλη Γκάρμις-Παρτενκίρχεν, επέστρεψε από την Ελλάδα στο τέλος Αυγούστου, με συμπτώματα κορονοϊού και έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα, σύμφωνα με τον Guardian. Υπεβλήθη σε τεστ στις 8 Σεπτεμβρίου και εκείνη αψήφησε την εντολή για καραντίνα μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα. Εκείνο το απόγευμα βγήκε έξω για να διασκεδάσει και το επόμενο πρωινό το τεστ της βγήκε θετικό.

Τουλάχιστον 22 Αμερικανοί που ζουν στο ξενοδοχείο μολύνθηκαν και το ξενοδοχείο, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξένησε συνέδριο για το πώς θα περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού στον αμερικανικό στρατό, έκλεισε για δύο εβδομάδες. Ο περιφερειακός σύμβουλος Άντον Σπιαρ είπε: “Είμαι θυμωμένος με αυτήν τη νεαρή γυναίκα. Αν και είχε συμπτώματα και εντολή να μείνει σε καραντίνα εκείνη απόλαυσε τη νυχτερινή ζωή. Μόλυνε τουλάχιστον 22 Αμερικανούς. Θα είναι Ηράκλειος άθλος να ιχνηλατήσουμε όλες τις επαφές της και να τις ενημερώσουμε”. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Χοακίμ Ερμαν είπε ότι η 26χρονη θα υποστεί τις νομικές συνέπειες αν επιβεβαιωθεί ότι αγνόησε τις εντολές να παραμείνει στην καραντίνα. “Αν επιβεβαιωθεί ότι η γυναίκα, παρά το γεγονός ότι είχε συμπτώματα, αρνήθηκε να τεθεί σε καραντίνα, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τσουχτερό πρόστιμο. Τόση απερισκεψία πρέπει να τιμωρηθεί”.

Δεν είναι σαφές αν η γυναίκα μολύνθηκε στην Ελλάδα ή στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν όπου μένει. Οι κάτοικοι ηλικίας από 18-35 κλήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού και έως την Κυριακή είχαν προσέλθει περίπου 700 άτομα. Τοπικά Μέσα ανέφεραν πως ανάμεσα στα μπαρ που επισκέφθηκε η 26χρονη ήταν και μια ιρλανδική παμπ αλλά και ένα κοκτέιλ μπαρ όπου διεξαγόταν πάρτι καραόκε εκείνο το βράδυ.

Ως αποτέλεσμα του ξεσπάσματος της πανδημίας στην πόλη οι Αρχές αποφάσισαν τα εστιατόρια και οι παμπ να κλείνουν στις 10 το βράδυ, ενώ επιτρέπεται πλέον να συναθροίζονται έως πέντε άτομα δημοσίως και στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις/εκδηλώσεις, όπως γάμοι για παράδειγμα, επιτρέπονται έως 50 άνθρωποι σε εσωτερικούς χώρους και έως 100 σε εξωτερικούς. Όποιος παραβιάζει τους κανόνες πληρώνει πρόστιμο έως 2.000 ευρώ. Δικηγόροι επιβεβαίωσαν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα θα μπορούσε θεωρητικά να αντιμετωπίσει αστικές και ποινικές κυρώσεις με ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 10 ετών, καθώς και αξιώσεις αποζημίωσης από επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν.

Πηγή: Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ