Βαθυσκάφος Titan: Αυτός ήταν ο μυστηριώδης ήχος που άκουγαν οι διασώστες κατά τη διάρκεια της έρευνας

Αποκαλύφθηκε ο περίεργος ήχος που άκουγαν οι διασώστες κατά την αναζήτηση σημείων ζωής στην ευρύτερη περιοχή που βρισκόταν το μοιραίο βαθυσκάφος Titan.

Οι έρευνες για το υποβρύχιο ξεκίνησαν αφότου είχε χαθεί η επαφή με το μητρικό του σκάφος. Εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο ναυάγιο του Τιτανικού την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Ο εν λόγω «κούφιος» ήχος, που αναπαράγεται για πρώτη φορά σε ένα ντοκιμαντέρ, έχει έναν κανονικό, σταθερό ρυθμό, ο οποίος τράβηξε την προσοχή των ειδικών – και είχε γεννήσει ελπίδες ότι θα μπορούσε να είναι σήμα SOS που εκπέμπεται από τους πέντε επιβαίνοντες στο σκάφος.

Ο ήχος ακούγεται στο 0:20 του παρακάτω promo βίντεο – αποσπάσματος.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που χτυπάει, η συμμετρία μεταξύ αυτών των χτυπημάτων είναι πολύ ασυνήθιστη» ανέφερε στο ντοκιμαντέρ ο πρώην πλοίαρχος υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού Ryan Ramsey. «Είναι ρυθμικό, είναι σαν κάποιος να κάνει αυτόν τον ήχο και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται είναι πραγματικά ασυνήθιστο» πρόσθεσε.

Στο νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία, παρουσιάζονται πλάνα από τα παρασκήνια της επιχείρησης έρευνας που κόστισαν εκατομμύρια δολάρια. Το ντοκιμαντέρ, από την ITN productions για το Channel 5, διερωτάται επίσης «ποια είναι τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν από την καταστροφή;».

Ποιοι ήταν οι πέντε επιβαίνοντες

Το Titan είναι πειραματικό σκάφος και οι συμμετέχοντες υπογράφουν έγγραφο το οποίο αναφέρει τρεις φορές στην πρώτη σελίδα την πιθανότητα θανάτου.

Δύο από τους επιβαίνοντες ήταν ο Πακιστανός δισεκατομμυριούχος Σαχζάντα Νταούντ, 48 ετών, και ο 19χρονος γιος του, Σουλεμάν.

Η οικογένεια Νταούντ έχει στενούς δεσμούς με τη Βρετανία με έπαυλη στην περιοχή του Σάρεϊ. Ο 79χρονος Χουσέιν Νταούντ, πατέρας του Σαχζάντα και παππούς του Σουλεμάν, είναι ο επικεφαλής της εταιρείας Dawood Hercules Corporation που παράγει χημικά και της Engro Corporation που δραστηριοποιείται στον χώρο των λιπασμάτων, των τροφίμων και της ενέργειας.

Ένας άλλος επιβαίνων ήταν ο 58χρονος Βρετανός επιχειρηματίας και εξερευνητής Χάμις Χάρντινγκ.

Ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ, παγκοσμίου φήμης Γάλλος εξερευνητής, βρισκόταν επίσης στο πλοίο, ενώ το πέμπτο μέλος της παρέας που έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο ήταν ο CEO της OceanGate, Στόκτον Ρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ