Βασίλισσα Ελισάβετ: Προτεραιότητα της κυβέρνησης Τζόνσον το Brexit στις 31 Οκτωβρίου

Την ώρα που βρίσκονται στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε , μέσω της βασίλισσας Ελισάβετ, πως η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου αποτελεί την «προτεραιότητα» της κυβέρνησής του.

«Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μου ήταν πάντα να εξασφαλισθεί μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου. Η κυβέρνησή μου προβλέπει να εργασθεί για τη δημιουργία μιας νέας σύμπραξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση των ελεύθερων συναλλαγών και μιας φιλικής συνεργασίας», ανέφερε η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ στην ομιλία της στην έναρξη της συνόδου του κοινοβουλίου, ως εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, όπως προτάσσει η παράδοση.

Κατά τη διάρκεια της Ομιλία της Βασίλισσας, που συντάσσεται από την κυβέρνηση και εκφωνείται από τη βασίλισσα, αναφέρονται τα νομοσχέδια που η κυβέρνηση θέλει να δρομολογήσει την ερχόμενη χρονιά.

Τα αντίπαλα κόμματα κατηγορούν τον Μπόρις Τζόνσον πως παραβιάζει την πολιτική ουδετερότητα της βασίλισσας, ζητώντας της να παρουσιάσει την προεκλογική του ατζέντα. Συγκεκριμένα, το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε πως η βασίλισσα χρησιμοποιείται για την προώθηση του εκλογικού μανιφέστου του Συντηρητικού Κόμματος.

Η ομιλία θα συζητηθεί τώρα για μερικές ημέρες και θα διεξαχθούν ψηφοφορίες για την έγκρισή της. Ενώ δεν πρόκειται για επίσημη ψήφο εμπιστοσύνης, οι ψηφοφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν ώστε να αποσταθεροποιηθεί περαιτέρω η θέση του Τζόνσον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ