Βασίλισσα Ελισάβετ: Το πρωτόκολλο που την προστατεύει από δηλητηρίαση

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι γνωστή για τα δείπνα που οργανώνει στο Μπάκιγχαμ για τους διεθνείς καλεσμένους της, τουλάχιστον πριν τον κορονοϊό. Όλοι οι πολιτικοί που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία έχουν την τύχη να γευτούν τα πιάτα που ετοιμάζει η κουζίνα του παλατιού. Υπάρχει όμως ένα ειδικό πρωτόκολλο, που εφαρμόζεται από τους υπαλλήλους της κουζίνας ώστε να προστατευτεί η βασίλισσα από μια ενδεχόμενη δηλητηρίαση. Τα δείπνα αυτά αντιμετωπίζονται πάντα με τον υψηλότερο βαθμό ασφάλειας από την ομάδα προστασίας της Ελισάβετ, δεν κινδυνεύει μόνο η ζωή της βασίλισσας αλλά και των υψηλών καλεσμένων της, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Express.

Συγκεκριμένα, τα τρόφιμα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να δηλητηριάσει. Το προσωπικό της κουζίνας του παλατιού έχει επινοήσει έναν έξυπνο τρόπο για να αποφευχθούν τυχόν… ατυχήματα. Για να αποθαρρυνθεί οποιαδήποτε απόπειρα δηλητηρίασης, το προσωπικό δεν της σερβίρει ποτέ ένα συγκεκριμένο πιάτο.

Στο ντοκιμαντέρ του Channel 5 «Τα μυστικά της βασιλικής κουζίνας», ο βασιλική σχολιάστρια Emily Andrews είπε: “Αφού τακτοποιηθούν όλα, ένας εργαζόμενος επιλέγει τυχαία ένα από τα πιάτα που θα σερβιριστούν στην Αυτού Μεγαλειότητα. Έτσι, αν κάποιος ήθελε να δηλητηριάσει την μονάρχη, θα έπρεπε να δηλητηριάσει όλους τους παρευρισκόμενους”.

Η Ελισάβετ έχει έναν πολύ εκλεπτυσμένο ουρανίσκο και απολαμβάνει τόσο τη γαλλική αλλά και τη βρετανική κουζίνα. Επίσης προτιμά τα πιάτα που δημιουργούνται από προϊόντα που προέρχονται απευθείας από τις δικές της ιδιοκτησίες, όπως ο σολομός από το ποτάμι Dee στο Balmoral. Ο πρώην βασιλικός σεφ, Darren McGrady, αποκάλυψε όλες τις “πικάντικες” λεπτομέρειες στο “Hello!” για τα αγαπημένα πιάτα της βασίλισσας.

“Προτιμά τη βρετανική και γαλλική κουζίνα. Μαγειρεύαμε συχνά παραδοσιακά γαλλικά πιάτα όπως ιππόγλωσσο με σπανάκι και σως Mornay” ανέφερε και τόνισε ότι η βασίλισσα απεχθάνεται το σκόρδο και βάζει όρια στη χρήση των κρεμμυδιών στην προετοιμασία των πιάτων. Επίσης έχει έναν ειδικό κωδικό για να ενημερώνει το προσωπικό της ποιους πρέπει να σερβίρουν και πότε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ