Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις για τα 70 χρόνια της μοναρχίας της – ΒΙΝΤΕΟ

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησαν, την Πέμπτη, οι τετραήμεροι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, με τη Βασίλισσα Ελισάβετ να απολαμβάνει τη στρατιωτική τελετή Trooping the Colour όπως και την υπερπτήση αεροπλάνων της βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, RAF.

Κι ενώ στην παρέλαση συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 στρατιωτικοί της Μεραρχίας του Βασιλικού Οίκου με 240 άλογα, δέκα στρατιωτικές μπάντες και περίπου 400 μουσικούς, ήταν οι αεροπορικές επιδείξεις που εντυπωσίασαν ακόμη περισσότερο.

Μάλιστα, κορυφαία ήταν η στιγμή που 15 RAF Typhoons σχημάτισαν τον αριθμό 70 στον ουρανό του Λονδίνου, προς τιμήν των 70 ετών μοναρχίας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πάντως, αργά το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό πως η βασίλισσα δεν θα μπορέσει να δώσει το “παρών” στη Λειτουργία των Ευχαριστιών στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου την Παρασκευή λόγω “δυσφορίας” που αισθάνθηκε μετά την πρώτη ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο. Παρά την αδιαθεσία της, ωστόσο, η βασίλισσα παρέστη κανονικά στην τελετή φωταγώγησης στο Κάστρο του Ουίνδσορ και ήταν εκείνη που πάτησε το κουμπί για να φωτιστούν 3.500 λαμπιόνια.

Λαμπεροί εορτασμοί σε ολόκληρη τη χώρα

Μεταξύ των πολλών εορταστικών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες αξιοσημείωτο είναι το μεγάλο «Πάρτι του ΒΒC» το βράδυ του Σαββάτου. Απέναντι από την είσοδο του Μπάκιγχαμ έχει ήδη στηθεί μια σκηνή όπου θα πραγματοποιηθούν ποπ και ροκ συναυλίες με 22.000 θεατές. Στην σκηνή θα εμφανιστούν πολλοί καλλιτέχνες, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μεταξύ αυτών οι Queen με τον Άνταμ Λάμπερτ, η Νταϊάνα Ρος, η Αλίσια Κις, ο Αντρέα Μποτσέλι, οι Duran Duran, και ο Κρεγκ Ντέιβιντ. Το “παρών” θα δώσει επίσης ο γνωστός περιβαλλοντιστής σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, αλλά και ο ηθοποιός και ένθερμος υποστηρικτής της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα Στίβεν Φράι. Από τον αθλητικό χώρο θα εμφανιστούν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η νεαρή Βρετανίδα τενίστρια Έμμα Ραντουκάνου.

Η βασίλισσα θα παρακολουθήσει τη συναυλία από την τηλεόραση στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

βασίλισσα - Μπάκιγχαμ

Την Κυριακή οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με περισσότερα από 200.000 υπαίθρια πικ-νικ και οργανωμένα γεύματα μεταξύ πολιτών σε διάφορες γειτονιές της χώρας ενώ το απόγευμα γύρω από τους δρόμους του παλατιού και του κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη παρέλαση με την συμμετοχή 10.000 ατόμων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ