Βασίλισσα Ελισάβετ: H νικήτρια του διαγωνισμού της… “πλατινένιας πουτίγκας”

Με έμπνευση από τον γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947 δημιουργήθηκε η νικητήρια “πλατινένια πουτίγκα” με την οποία θα εορταστεί η 70χρονη μοναρχία της Ελισάβετ.

Νικήτρια είναι η Τζέμα Μέλβιν, copywriter και δεινή ερασιτέχνης ζαχαροπλάστισσα από το Σάουθπορτ του Μέρσισαϊντ, η οποία έμαθε τη ζαχαροπλαστική από τη γιαγιά της. Η 31χρονη γυναίκα δημιούργησε το Lemon Swiss Roll & Amaretti, το οποίο εμπνεύστηκε από το μενού του γάμου της βασίλισσας, και αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα σε 5.000 συμμετέχοντες. Έτσι, πλέον θα πάρει τη θέση της στα βασιλικά ιστορικά χρονικά μαζί με το Victoria Sponge και το Coronation Chicken.

“Απόλυτη απόλαυση” χαρακτήρισε η Τζέμα τη σκέψη ότι δημιούργησε την πουτίγκα που θα σερβίρεται σε όλη τη χώρα στα πάρτι για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο αλλά και θα πωλείται στο κατάστημα βασιλικών τροφών Fortnum & Mason.

Ο θρίαμβός της ανακοινώθηκε από το πρόγραμμα του BBC, “Πλατινένια Πουτίγκα: 70 χρόνια αρτοποιίας”. Η νικητήρια πουτίγκα κατενθουσίασε τους κριτές, περιλαμβανομένης της Ντάμας Μέρι Μπέρι την κριτή του Masterchef Μόνικα Γκαλέτι αλλά και του επικεφαλής σεφ των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Μαρκ Φλάναγκαν. Το γλύκισμα, πέρα από το γεγονός ότι είναι υπέροχο, μπορεί να το φτιάξει η κάθε νοικοκυρά στο σπίτι της.

Η πουτίγκα περιλαμβάνει στη βάση ελβετικό κορμό γεμιστό με κρέμα λεμόνι, ζελέ St Clement’s, μπισκότα amaretti, κουλί μανταρινιού, φρέσκια σαντιγί, ζαχαρωμένη φλούδα, κομμάτια σοκολάτας και θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι από πάνω.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ