Βαρυχειμωνιά στην Κύπρο

Βαρυχειμωνιά επικρατεί σε ολόκληρη την Κύπρο με χιονοπτώσεις στις οροσειρές Τροόδους και Πενταδακτύλου και σε ορεινές περιοχές της Λεμεσού και Πάφου. Χιόνια πέφτουν και σε ημιορεινές περιοχές της Λευκωσίας. Στη διάρκεια της νύχτας, η χιονόπτωση εναλλασσόταν με βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, ενώ έπνεαν σφοδροί άνεμοι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές, καταιγίδες, χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες, αναμένονται και το επόμενο διήμερο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους έχουν τεθεί σε επιφυλακή για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Τροόδους είναι 30 εκατοστά και στην πλατεία Τροόδους 20 εκατοστά. Μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, καθώς και στον παλαιό δρόμο προς Λεμεσό και Λάρνακα. Μεγάλα δέντρα αποκόπηκαν και έπεσαν στους δρόμους, ενώ οι σφοδροί άνεμοι μετέφεραν μεγάλες μπάλες με ξερά χόρτα. Αποτέλεσμα ήταν να καταστεί σχεδόν αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, δέντρα ή μεγάλα κλαδιά έπεσαν πάνω σε πασσάλους του ηλεκτρικού ρεύματος, προκαλώντας ζημιές σε καλώδια τόσο χαμηλής όσο και υψηλής τάσης, με συνέπεια να προκαλούνται σπινθήρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ