Βάρκα με δεκάδες μετανάστες βγήκε σε παραλία γεμάτη κόσμο – ΒΙΝΤΕΟ

Άναυδοι έμειναν οι λουόμενοι σε παραλία της πόλης Καντίθ (Cadiz) της Ισπανίας, όταν βάρκα γεμάτη με μετανάστες προσέγγισε την ακτή.

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης και στο βίντεο που τράβηξε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες φαίνονται οι μετανάστες να τρέχουν να βγουν από τη βάρκα, προτού ακόμα αυτή βγει στη στεριά.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, πολλοί από τους δεκάδες ανθρώπους που επέβαιναν στη βάρκα άλλαξαν επί τόπου τα ρούχα τους, ώστε να μη γίνου αντιληπτοί από την Αστυνομία, η οποία διενεργεί συνεχείς ελέγχους για τη σύλληψη μεταναστών.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους περίμεναν αυτοκίνητα για να τους πάρουν από το σημείο, οι οδηγοί των οποίων αν συλληφθούν θα έρθουν αντιμέτωποι με κατηγορίες για διακίνηση ανθρώπων.

Η ακτή στην οποία άραξε η βάρκα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 30χλμ από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Τα παράλια της νότιας Ισπανίας βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τις ακτές του Μαρόκο και σύμφωνα με τα στοιχεία γίνονται συχνά πύλη εισόδου μεταναστών προς την Ευρώπη. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo μόνο ένα από τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου οι Αρχές διέσωσαν 149 ανθρώπους από τη θάλασσα.Δείτε το βίντεο από το RT

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ