Βαλτιμόρη: Ο στρατός θα βοηθήσει μετά την κατάρρευση της γέφυρας – Σε τουλάχιστον 3 θανατηφόρα περιστατικά από το 2018 εμπλέκεται η εταιρεία

Έξι άνθρωποι, που πιστεύεται ότι ήταν μέλη συνεργείου κατασκευής οδών, θεωρούνται νεκροί μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key της Βαλτιμόρης νωρίς το πρωί της Τρίτης (26/3). Η κατάρρευση σημειώθηκε όταν ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στην κολόνα της γέφυρας. Δύο από τους οικοδόμους είναι από τη Γουατεμάλα και Μεξικανοί υπήκοοι είναι επίσης μεταξύ των θυμάτων.

Το πλοίο, που ονομάζεται Dali, είναι ένα σκάφος 985 ποδιών με σημαία Σιγκαπούρης, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, το οποίο ερευνά την κατάρρευση. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι πιστεύουν ότι η σύγκρουση του Dali με τη γέφυρα Francis Scott Key, που συνδέει τις κομητείες της Βαλτιμόρης και της Anne Arundel, ήταν ατύχημα. Πριν από τη σύγκρουση, το πλήρωμα του πλοίου ειδοποίησε τους αξιωματούχους με μια κλήση “Mayday” που επέτρεψε στις αρχές να σταματήσουν την κυκλοφορία πριν από τη σύγκρουση και πιθανότατα έσωσε ζωές, είπε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ.

Πηγή: nytimes

Η κατάρρευση που έχει σταματήσει επ’ αόριστον τη ροή των πλοίων μέσα και έξω από τη Βαλτιμόρη θα μπορούσε να βλάψει την τοπική οικονομία, να καταπονήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού και να ανατρέψει τις παραδόσεις κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Περισσότερα από 1.000 άτομα από το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ θα βοηθήσουν μετά την κατάρρευση γέφυρας

Περισσότερα από 1.000 μέλη του προσωπικού του Σώματος Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ (USACE) θα βοηθήσουν στον απόηχο της κατάρρευσης της γέφυρας Francis Scott Key.

Η ομάδα όπως αναφέρει το CNN, περιλαμβάνει «ειδικούς μηχανικούς για κατασκευές» και θα συνεργαστεί με τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να αφαιρέσουν τη γέφυρα και να καθαρίσουν το κανάλι ναυτιλίας.

Η USACE θα παρέχει υποστήριξη δομικής μηχανικής, διαχείριση απορριμμάτων πλωτών οδών, πιστοποιημένες υποβρύχιες δυνατότητες αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων σόναρ, καθώς και δυνατότητες υδρογραφικής και τοπογραφικής τοπογραφίας.

Πλοία που διαχειρίζεται η Synergy Marine Group ενεπλάκησαν σε τουλάχιστον 3 θανατηφόρα περιστατικά από το 2018

Πλοία που διαχειρίζεται η Synergy Marine Group -η εταιρεία που διαχειριζόταν το σκάφος που έπληξε τη γέφυρα Key Bridge της Βαλτιμόρης- έχουν εμπλακεί σε τουλάχιστον τρία θανατηφόρα περιστατικά από το 2018, σύμφωνα με έρευνες και δηλώσεις αξιωματούχων στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες.

Το 2018, ένα άτομο σε σκάφος που διαχειρίζεται η Synergy στην Αυστραλία σκοτώθηκε σε ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ο ανελκυστήρας προσωπικού του πλοίου, σύμφωνα με έκθεση από το Australian Transportation Safety Bureau.

Το 2019, ένας αξιωματικός σε σκάφος νηολογημένο στο Synergy στη Σιγκαπούρη δηλώθηκε αγνοούμενος αφού «πιθανότατα έπεσε στη θάλασσα ενώ εκτελούσε εργασίες επιθεώρησης ή καθαρισμού στην εξωλέμβια πλευρά», σύμφωνα με  έκθεση  του Γραφείου Έρευνας Ασφάλειας Μεταφορών της Σιγκαπούρης. Η έκθεση σημείωσε ότι εάν είχε ολοκληρωθεί μια αξιολόγηση κινδύνου πριν ο αξιωματικός ξεκινήσει την εργασία του, θα μπορούσε να είχε εντοπίσει τους κινδύνους που εμπεριέχονται και «θα είχε συμπεριληφθεί το κατάλληλο επίπεδο μέτρων ασφαλείας».

Το 2023, τουλάχιστον ένας ναύτης σκοτώθηκε όταν ένα δεξαμενόπλοιο υπό τη διαχείριση της Synergy συγκρούστηκε με πλοίο βυθοκόρησης στις Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα να ανατραπεί, σύμφωνα με έκθεση περιστατικού  από την ακτοφυλακή των Φιλιππίνων. Το δεξαμενόπλοιο που αναφέρεται στην έκθεση της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, Petite Soeur, διαχειρίζεται η Synergy από τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με το Electronic Quality Shipping Information System (Equasis) — ένα παγκόσμιο εργαλείο που προωθεί την ασφάλεια στη θάλασσα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ