Τζιλ Μπάιντεν: Η γυναίκα πίσω από τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ – Ποια είναι η διάδοχος της Μελάνια Τραμπ

Πίσω από έναν πετυχημένο άντρα κρύβεται πάντα μια έξυπνη γυναίκα, λέει ο θυμόσοφος λαός μας και η φράση αυτή ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι παντρεμένος με την Τζιλ Τρέισι Μπάιντεν από το 1975 κι έπειτα από πέντε προτάσεις γάμου.

Οι δυο τους συναντήθηκαν σε τυφλό ραντεβού που έστησε ο αδελφός του Τζο Μπάιντεν, Φρανκ. Εκείνη ήταν τελειόφοιτος στο Κολέγιο, 24 ετών και εκείνος 33χρονος Γερουσιαστής. Ο καθένας είχε τα σημάδια και τις σκιές του. Εκείνος είχε χάσει πριν από τρία χρόνια τη σύζυγο και τη νεογέννητη κόρη τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά και οι δύο γιοι του, αλλά ευτυχώς ανέρρωσαν πλήρως. Εκείνη είχε ένα διαζύγιο στο παθητικό της, καθώς ο πρώην σύζυγός της είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου όταν εκείνη ήταν πρωτοετής. “Ήμουν τελειόφοιτη, έβγαινα με αγόρια που φορούσαν τζιν και T-shirt, και ήρθε στην πόρτα μου και φορούσε ένα casual σακάκι και μοκασίνια και σκέφτηκα “Θεέ μου, αυτό δεν θα πετύχει ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια” είπε η Τζιλ στη Bogue. “Ήταν εννιά χρόνια μεγαλύτερός μου. Και πήγαμε να δούμε το “Ένας άνδρας και μια γυναίκα” σε σινεμά της Φιλαδέλφειας και πραγματικά τα πήγαμε καλά. Όταν επιστρέψαμε σπίτι μου έσφιξε το χέρι για καληνύχτα. Ανέβηκα σπίτι και κάλεσα τη μητέρα μου στη μία τα ξημερώματα και της είπα “μαμά, επιτέλους βρήκα έναν τζέντλεμαν”. Παρά το γεγονός ότι ήταν τρελά ερωτευμένη μαζί του αρνήθηκε πέντε προτάσεις γάμου: “Ο Τζο συχνά λέει σε ανθρώπους ότι δεν συμφώνησα να τον παντρευτώ παρά μόνο την πέμπτη φορά που μου ζήτησε” είπε σε ομιλία της το 2012 σε συνέδριο των Δημοκρατικών. “Η αλήθεια είναι ότι τον αγαπούσα από την αρχή” παραδέχτηκε. Η Τζιλ φοβόταν να μπει στο πολιτικό προσκήνιο, ήθελε να αφοσιωθεί στην καριέρα της και ήταν επιφυλακτική και στο να αναλάβει την ευθύνη για την ανατροφή των δυο γιων του Τζο. Ωστόσο, ήταν εκείνη που τους μεγάλωσε και εκείνοι την αποκαλούσαν “μαμά” αν και ποτέ δεν τους υιοθέτησε επίσημα.

Για τις προτάσεις γάμου η Τζιλ είχε πει στη Vogue: “Του είπα”όχι ακόμη, όχι ακόμη, όχι ακόμη”. Επειδή γιατί ήδη είχα ερωτευτεί τα αγόρια και αισθανόμουν ότι αυτός ο γάμος πρέπει να πετύχει. Είχαν ήδη χάσει τη μαμά τους και δεν μπορούσα να νιώσω ότι θα χάσουν και δεύτερη μαμά. Οπότε έπρεπε να είμαι 100%”.

Το ζευγάρι απέκτησε μία κόρη, την Άσλεϊ το 1981. “Η οικογένειά μας ολοκληρώθηκε” είπε η Τζιλ σε βίντεο που προβλήθηκε στο συνέδριο των Δημοκρατικών το 2020. Όταν εξελέγη πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν η Τζιλ ανήρτησε μία φωτογραφία τους από το σπίτι τους όπου στέκεται δίπλα του και σβήνει με τα δάχτυλά της το “αντί” στη λέξη αντιπρόεδρος γράφοντας στην ανάρτησή της: “Θα είναι πρόεδρος για όλες τις οικογένειες”.

Το γεγονός ότι παντρεύτηκε τον Τζο Μπάιντεν το 1977 δεν σταμάτησε τα όνειρά της για καριέρα ή για σπουδές. Πήρε διδακτορικό ενώ από το 1993-2008 εργαζόταν στο Τεχνικό και Κοινοτικό Κολέγιο του Ντελάγουερ ενώ από το 2009 εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών στο Κοινοτικό Κολέγιο της Βόρειας Βιρτζίνια ενώ φέρεται να είναι η πρώτη δεύτερη Κυρία που εργαζόταν κανονικά ενώ ο σύζυγός της ήταν αντιπρόεδρος. Έχει ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Πρωτοβουλία για την Υγεία του Μαστού”, είναι συνιδρύτρια του προγράμματος Book Buddies, συνιδρύτρια του Ιδρύματος Μπάιντεν, είναι ενεργό μέλος στο “Boots on the Ground” του Ντελάγουερ και συνιδρύτρια με τη Μισέλ Ομπάμα του “Joining Forces”, προγράμματος του Λευκού Οίκου όπου επιδιώκεται συνεργασία με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για να διασφαλιστεί ότι τα μέλη των υπηρεσιών, οι βετεράνοι και οι οικογένειές τους έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιτύχουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους, παρέχοντας ευκαιρίες καριέρας, εκπαίδευση και ό,τι άλλο απαιτείται. Σύμφωνα με το CBS η Τζιλ Μπάιντεν είπε πως αν γίνει Πρώτη Κυρία, θα στηρίξει τη δωρεάν εκπαίδευση στα κολέγια, τη χρηματοδότηση για την έρευνα κατά του καρκίνου και την υποστήριξη των οικογενειών στρατιωτικών, δράσεις που ήδη στηρίζει με τα ιδρύματα στα οποία συμμετέχει.

σχολίασε κι εσύ