Τζεντιλόνι: Πετύχαμε να αναβληθεί η συζήτηση σχετικά με τον κανονισμό του Δουβλίνου

«Ζητήσαμε και πετύχαμε να αναβληθεί η συζήτηση σχετικά με τον κανονισμό του Δουβλίνου, διότι τα ενδεχόμενα στα οποία έγινε αναφορά, για εμάς ήταν ανεπαρκή», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται, με αργό ρυθμό, προς το να εντάξει στην ατζέντα της τις προτεραιότητες του μεταναστευτικού, αλλά, δυστυχώς, τα προβλήματα τρέχουν πολύ πιο γρήγορα από τις λύσεις», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «σε σχέση με την ιταλική πρόταση για υπογραφή συμφωνιών με τις αφρικανικές χώρες διέλευσης και καταγωγής των μεταναστών, υπάρχει η επίγνωση ότι πρέπει να γίνουν βήματα προόδου».

Σε σχέση με την Συρία, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε επί της ανθρωπιστικής διάστασης ενώ, πάντα σε σχέση με το συριακό σχολίασε θετικά το ότι, δεν υιοθετήθηκαν, τελικά, κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. «Μια πιθανότητα η οποία, κατά την άποψή μου, θα ήταν λανθασμένη», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Όλοι οι ευρωπαίοι συνάδελφοι μου είπαν να χαιρετήσω τον Ματέο Ρέντσι. Με υποδέχθηκαν πολύ θερμά, έδειξαν ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ιταλία και εντυπωσιάσθηκαν από το πόσο γρήγορα λύθηκε η κυβερνητική κρίση» δήλωσε, τέλος, ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ και Τσίπρας θα συζητήσουν για το εφάπαξ βοήθημα σήμερα

Reuters: Η Ελλάδα σνομπάρει τους δανειστές, ψηφίζοντας το επίδομα – Διχασμένη η Ευρώπη

Ολάντ: Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα επιπλέον προσπάθειες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ