Τσελίκ: Οι Έλληνες να είναι προσεκτικοί με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν

Στο τι περιμένει η Τουρκία από τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ μιλώντας την Τρίτη στους δημοσιογράφους.

«Η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να δείξει θετική στάση στις διερευνητικές συνομιλίες που ξεκίνησαν με την Τουρκία τη Δευτέρα κι έχουν σαν στόχο την επίλυση πολλών διμερών ζητημάτων», υποστήριξε ο κ. Τσελίκ, ο οποίος εν συνεχεία υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί στις συνομιλίες αν η Ελλάδα κρατήσει στάση κατά της Τουρκίας, σε συνεργασία με άλλες χώρες. Οι Έλληνες να είναι προσεκτικοί με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν».

«Η Τουρκία «ως διπλωματικό κράτος» μπήκε στις συνομιλίες με θετική διάθεση», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος του AKP, επισημαίνοντας ότι «οι Τούρκοι διπλωμάτες εργάζονται για να υποστηρίξουν την ειρήνη και να αποτρέψουν τις συγκρούσεις». Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι η Άγκυρα στοχεύει να γυρίσει μια νέα σελίδα στις σχέσεις με την Αθήνα, προσθέτοντας: «Περιμένουμε από αυτούς να είναι προσεκτικοί με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν κατά της Τουρκίας».

Πηγή: Haberturk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ