Τσαβούσογλου: Θα συνεργαστούμε με την ΕΕ για να συνεχίσουμε τη “θετική ατζέντα” – Τι είπε ο Μπορέλ

Δείπνο με τον Ζοζέπ Μπορέλ, είχε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έπειτα από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι “θα συνεργαστούμε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Μπορέλ για να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα”.

Σύμφωνα με το Anadolu, σε δηλώσεις που έκανε έπειτα από το τετ α τετ με τον Ζοζέπ Μπορέλ, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι “απαιτείται περισσότερη συνεργασία για την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης, την ελευθέρωση των θεωρήσεων, την παράνομη μετανάστευση και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε πως συζήτησαν επίσης περιφερειακά ζητήματα όπως για τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

“Θέλουμε να εγκαθιδρύσουμε σχέσεις με την Τουρκία ως υποψήφια χώρα, γείτονα και σημαντική χώρα με την οποία μπορούμε να αναπτύξουμε τις καλύτερες σχέσεις. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των κρατών μελών και της ΕΕ”, δήλωσε ο Ζοζέπ Μπόρελ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων. Συμπλήρωσε στη συνέχεια πως τις επόμενες εβδομάδες, η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη συμπεριφορά της Τουρκίας θέτοντας ορισμένα ορόσημα, όπως οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού και οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ