Τσαβούσογλου στη Θράκη: Τι είπε κατά την επίσκεψη στο μειονοτικό σχολείο

«Όποιες διάφορες και αν υπάρχουν μεταξύ των δυο χωρών, οι μειονότητες είναι ό,τι πιο σημαντικό», φέρεται να είπε στο μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά την επίσκεψή του στο μειονοτικό σχολείο, ο κ. Τσαβούσογλου συναντήθηκε με 30 μαθητές και καθηγητές, παρουσία αρκετών δημοσιογράφων που είχαν έρθει από τη γειτονική χώρα. Σύμφωνα, λοιπόν, με ρεπορτάζ της εφημερίδας, “Φωνή της Ροδόπης”, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο μειονοτικό σχολείο προανήγγειλε ανταλλαγές Τούρκων καθηγητών και Ελλήνων στα σχολεία και σημείωσε ότι «όποιες διάφορες και αν υπάρχουν μεταξύ των δυο χωρών, οι μειονότητες είναι ό,τι πιο σημαντικό».

Στη συνέχεια ρώτησε τι μαθήματα κάνουν τα παιδιά στο σχολείο, τι εκδηλώσεις διοργανώνουν και πόσους καθηγητές έχουν.

Δείτε τις φωτογραφίες:

«Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Τουρκικά μειονοτικά γυμνάσια. Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να λαμβάνουν εκπαίδευση υπό τις καλύτερες συνθήκες στη μητρική τους γλώσσα σε όλες τις ηλικίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επίλυση προβλημάτων τους» τόνισε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το xronos.gr κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου, δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ, περιφερειακά και πανελλαδικά, έμειναν απ’ έξω. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, δεν δόθηκε εντολή, ώστε να επιτραπεί η είσοδος και στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ