Τριντό: Για να σωθούν τα Χριστούγεννα πρέπει να περιοριστεί ο κορονοϊός

Οι Καναδοί έχουν χρόνο να περιορίσουν το δεύτερο κύμα του κορονοϊού έως τα Χριστούγεννα, εφόσον δράσουν τώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Εάν θέλετε να συναντηθείτε με τους αγαπημένους σας τα Χριστούγεννα, ακόμα και με πιο περιορισμένο τρόπο, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα αλλάξουμε τη γραμμή τάσης της κρίσης Covid τώρα», επισήμανε ο Τριντό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο 980 CFPL από το Οντάριο.

Στον Καναδά, τα κρούσματα νέου κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 5.500 και πλέον την, Πέμπτη σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο μέσος όρος ημερήσιας αύξησης την προηγούμενη εβδομάδα ανερχόταν σε 4.015.

Την Τρίτη, ο Τριντό επέπληξε τους επικεφαλής των επαρχιών της χώρας, που είναι υπεύθυνοι για την επιβολή των υγειονομικών περιορισμών, επειδή έδρασαν πολύ αργά στο θέμα της εφαρμογής νέων μέτρων κατά το δεύτερο κύμα.

Ο Τζάστιν Τριντό μίλησε με τους επικεφαλής των επαρχιών την Πέμπτη το βράδυ, διαβεβαιώνοντάς τους για τη στήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ώστε να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις οποιουδήποτε lockdown,

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί για να στηρίξει (τις επαρχίες και τα εδάφη) και να τους ενθαρρύνει να πάρουν τις δύσκολες αποφάσεις να κλείσουν τα πάντα τώρα, προκειμένου η κατάσταση να μην επιδεινωθεί πάρα πολύ τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο Τριντό.

Την Πέμπτη, η επαρχία Αλμπέρτα απαγόρευσε την ομαδική άθληση και τα ομαδικά αθλητικά αγωνίσματα για δύο εβδομάδες. Το Οντάριο γνωστοποίησε ότι θα αναστείλει ενδεχομένως τα τακτικά χειρουργεία, καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με νέο κορονοϊό.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.