Τραγωδία στο λιμάνι της Γένοβας

Τραγωδία στο λιμάνι της Γένοβας

Εμπορικό πλοίο προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Γένοβας. Το εμπορικό πλοίο Jolly Nero, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκάλεσε την πτώση στο κενό του ασανσέρ που μετέφερε, στην κεντρική αίθουσα του πύργου ελέγχου, δέκα περίπου υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Ιl Secolo XIX, της Γένοβας, οι νεκροί είναι τρεις υπάλληλοι του πύργου ελέγχου, οι τραυματίες είναι τέσσερις και οι αγνοούμενοι φέρονται να είναι δέκα.

Μέρος του πύργου ελέγου, έχει καταρρεύσει. Oι πυροσβέστες και η ακτοφυλακή παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και προσπαθούν, σε συνεργασία με τους δύτες, να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Η πρόσκρουση, όπως μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση Rai, φέρεται να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη του πλοίου: δυο από τις μηχανές του, ξαφνικά, σταμάτησαν να λειτουργούν και η πρύμνη προσέκρουσε στον πύργο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, τέσσερις τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Γένοβας.

Το πλοίο ανήκει στην ιταλική εταιρία Μεσσίνα. Ο πλοιοκτήτης Στέφανο Μεσσίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι πρόκειται για τραγωδία, και ότι ο ίδιος “είναι σοκαρισμένος”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ