Τραγωδία στη Ν. Αφρική

Τραγωδία στη Ν. Αφρική

Η Νότια Αφρική για ακόμα μια φορά θρηνεί ανθρώπους του αθλητισμού και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου σε τροχαίο δυστύχημα. Eννέα παίκτες ερασιτεχνικών ομάδων έχασαν τη ζωή τους, σε δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή στο Eastern Cape. Τα θύματα, μέλη τεσσάρων διαφορετικών συλλόγων, επέστρεφαν από αγώνες που διεξήχθησαν στο Τζέιμσταουν.

Συλληπτήρια στις οικογένειες των θυμάτων έστειλε η Ομοσπονδία της χώρας, ενώ και ο πρόεδρος της Κίρστεν Νεματαντανι υπογράμμισε: «Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά και για όλο το ποδόσφαιρό μας. Το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο, δεν είναι πλέον το ίδιο, διότι ξέρω την αγάπη που είχαν αυτοί οι παίκτες για τη μπάλα. Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλληπητήρια μας στις οικογένειες και σε όλα τα αγαπημένα πρόσωπα των παικτών που έφυγαν από κοντά μας. Οι σκέψεις μας είναι κοντά τους, και θα προσευχόμαστε γι’ αυτούς. Ελπίζουμε να βρούνε τη δύναμη να αντιμετωπίσουν την απώλειά τους! Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους μας».

Να αναφέρουμε πως στη Νότιο Αφρική αυτό είναι το τρίτο θανατηφόρο τροχαίο με θύματα ανθρώπους του ποδοσφαίρου μέσα σε εννέα μήνες. Βλέπετε, το οδικό δίκτυο της χώρας έχει πολλά προβλήματα, και έτσι γίνονται και πολλά τροχαία δυστυχήματα.

Το περασμένο Οκτώβριο είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο ο Τόμας Μαντιγκάγκε (βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα της χώρας). Επίσης, τον Νοέμβριο είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο τέσσερις παίκτες που αγωνίζονταν στη δεύτερη κατηγορία.

 

πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ