Τραμπ: Στα χέρια του αμερικανικού στρατού οι “Beatles” – ΦΩΤΟ

Στον αμερικανικό στρατό παραδόθηκαν δύο διαβόητοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοί με το παρωνύμιο “Beatles”, που κρατούνταν από τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, μετά την τουρκική επίθεση στα βόρεια της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

«Στην περίπτωση που η Τουρκία χάσει τον έλεγχο (των τζιχαντιστών μαχητών που κρατούνται από τους Κούρδους στη Συρία) οι ΗΠΑ έχουν ήδη απομακρύνει από τη χώρα και έχουν μεταφέρει σε ασφαλές μέρος, υπό τον έλεγχο του αμερικανικού στρατού, δύο μαχητές του ΙΚ, γνωστούς ως “Beatles” (sic), οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε αποκεφαλισμούς στη Συρία. Είναι οι χειρότεροι των χειρότερων!», έγραψε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Οι δύο τζιχαντιστές, σύμφωνα με την Washington Post και το CNN, είναι ο Αλεξάντα Έιμον Κότεϊ και ο ελ Σάφι αλ Σέιχ, μέλη μιας τετράδας στην οποία οι όμηροί τους είχαν δώσει το παρωνύμιο οι “Beatles”‘ εξαιτίας της αγγλικής τους προφοράς. Οι τέσσερις αυτοί τζιχαντιστές είχαν απαγάγει, βασανίσει και αποκεφαλίσει κάποιους κρατούμενους, ανάμεσά τους τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2014.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πήραμε από τις SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι) τον έλεγχο δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΙΚ», επιβεβαίωσε χθες Αμερικανός αξιωματούχος ασφαλείας.

Η φωτό από το AP

Οι δύο άνδρες «κρατούνται από τον αμερικανικό στρατό» «εκτός Συρίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο αμερικανικός Τύπος αναφέρει ότι κρατούνται στο Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ