Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία αν επιτεθούν στον Άσαντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία αν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο συνέντευξής του η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

«Η θέση μου είναι πως η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία. Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τονίσει ότι ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης της χώρας αυτής, όμως πολλές από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που θα αναλάμβαναν την εξουσία αν απομακρυνόταν θα μπορούσαν να αποδειχθούν χειρότερες.

Επίσης, είχε προσθέσει ότι η προτεραιότητά του στη Συρία θα είναι να εξαλειφθεί το ΙΚ, και όχι να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την εξουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

ΗΠΑ: Οι υποψήφιοι για το υπουργείο Άμυνας της κυβέρνησης Τραμπ

Ο Γιούνκερ για τον Τραμπ: Πρέπει να του μάθουμε τι είναι Ευρώπη και πώς λειτουργεί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ