Τραμπ: Η μεγάλη επιστροφή με “πυρά” κατά του Φάουτσι – Γιατί τον χαρακτήρισε… “καλό σπόνσορα”

Σε δημόσια ομιλία μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ απασφάλισε εναντίον του Άντονι Φάουτσι και της Κίνας, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει σφοδρή κριτική και στον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή στη διάρκεια συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στη Βόρεια Καρολίνα το Σάββατο το βράδυ, ο πρόεδρος του κόμματος στην Πολιτεία Μάικλ Γουάτλεϊ τον προσφώνησε “ο πρόεδρός μας”, σαν ένα είδος αποδοχής των αβάσιμων ισχυρισμών του Τραμπ ότι του έκλεψαν τις εκλογές το 2020 μέσω νοθείας κάτι που ο Τραμπ χαρακτήρισε το Σάββατο “απάτη”.

Άφησε ανοιχτή την προοπτική να διεκδικήσει την προεδρική εκλογή το 2024, λέγοντας πως είναι έτος για το οποίο ανυπομονεί αλλά σημείωσε ότι πρώτα πρέπει να επικεντρωθεί στις ενδιάμεσες εκλογές: “Η επιβίωση της Αμερικής εξαρτάται από την ικανότητά μας να εκλέξουμε Ρεπουμπλικανούς σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τις ενδιάμεσες εκλογές του χρόνου” σημείωσε.

Επιτέθηκε στον Μπάιντεν για το μεταναστευτικό, την οικονομία και την εξωτερική πολιτική, σημειώνοντας χαρακτηριστικά “η χώρα μας καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας”.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ακολούθως αναφέρθηκε στο ανανεωμένο ενδιαφέρον που εκφράζεται για την προέλευση του κορονοϊού, με αρκετούς να αμφισβητούν την προέλευση του ιού από εργαστήριο στη Γουχάν. Ειρωνεύτηκε τον Άντονι Φάουτσι που είχε απορρίψει τη συγκεκριμένη θεωρία στο παρελθόν, είπε πως τα πήγαιναν πολύ καλά και πως είναι καλός τύπος αλλά “είναι καλός σπόνσορας. Δεν είναι καλός γιατρός αλλά είναι καταπληκτικός σπόνσορας. Του αρέσει η τηλεόραση περισσότερο απ’ ό,τι αρέσει στους πολιτικούς που βρίσκονται εδώ μέσα, αλλά έχει κάνει λάθος σχεδόν σε όλα τα θέματα και έκανε λάθος και για τη Γουχάν και για το εργαστήριο επίσης”.

Κάλεσε την Κίνα να αποζημιώσει τον υπόλοιπο κόσμο για τη ζημιά που έκανε με τον κορονοϊό: “Όλα τα έθνη πρέπει να συνεργαστούμε και να δώσουμε τον λογαριασμό στην Κίνα για τουλάχιστον 10 τρισ. δολάρια ώστε να αποζημιωθούμε για τη ζημιά που μας προκάλεσε. Θα έπρεπε όλοι με μια ενωμένη φωνή να φωνάξουμε ότι η Κίνα πρέπει να πληρώσει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ