Ντόναλντ Τραμπ: Απορρίφθηκαν τρεις κατηγορίες σε βάρος του – Τι αφορούσαν

Ο δικαστής στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για υπονόμευση των εκλογών στην Τζόρτζια απέρριψε την Τετάρτη τρεις ποινικές κατηγορίες σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και άλλες τρεις σε βάρος συγκατηγορουμένων του, όπως προέκυψε σήμερα από το δικαστήριο, ωστόσο άφησε την συνολική υπόθεση να προχωρήσει.

Ο Τραμπ κατηγορείται για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτεία της Τζόρτζια. Απορρίπτοντας συνολικά έξι κατηγορίες, ο δικαστής της κομητείας Φούλτον, Σκοτ Μακάφι, ανέφερε ότι ο ισχυρισμός των εισαγγελέων ότι οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να εξαναγκάσουν αξιωματούχους να παραβούν τον όρκο τους δεν ήταν αρκετά λεπτομερής. Δεν υπήρχαν αρκετά λεπτομερή στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες.

Οι τρεις από τις κατηγορίες βάραιναν τον Τραμπ, τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Η βασική κατηγορία του εκβιασμού, που έχει απαγγελθεί στον Τραμπ και όλους τους συγκατηγορουμένους του, παραμένει σε ισχύ.

Ο Τραμπ και οι συγκατηγορούμενοί του δήλωσαν αθώοι στις κατηγορίες ότι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση και συνωμότησαν για να επιδιώξουν να ανατρέψουν την ήττα του Τραμπ από τον Μπάιντεν στη Τζόρτζια στις εκλογές του 2020.

Η υπόθεση της Τζόρτζια είναι μία από τις τέσσερις ποινικές διώξεις που αντιμετωπίζει ο Τραμπ, καθώς προσπαθεί να ανατρέψει τον Μπάιντεν. Αντιμετωπίζει επίσης ομοσπονδιακές κατηγορίες για τις προσπάθειές του να αναιρέσει την εκλογική του ήττα, ενώ πρόκειται να δικαστεί και στη Νέα Υόρκη από τα τέλη αυτού του μήνα για κατηγορίες που σχετίζονται με τα χρήματα που κατέβαλε σε μια πορνοστάρ.

Ο Τραμπ έχει αρνηθεί όλες τις εναντίον του κατηγορίες, και στις τέσσερις υποθέσεις, και έχει πει ότι όλες είναι προσπάθειες να τον εμποδίσουν να ανακτήσει την προεδρία.

Ο Μακάφι πρόκειται να εκδώσει σύντομα μια πολυαναμενόμενη απόφαση για το αν η εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση, η Φάνι Γουίλις, θα πρέπει να εξαιρεθεί λόγω του ερωτικού δεσμού που διατηρούσε με έναν δικηγόρο τον οποίο προσέλαβε για να αναλάβει τη διαδικασία της δίωξης των κατηγορουμένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ