Τραμπ: Αν η Τουρκία κάνει κάτι που θεωρώ ότι είναι εκτός ορίων θα καταστρέψω την οικονομία της

Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω twitter προειδοποίησε την Τουρκίαπως αν κάνει κάτι εκτός ορίων θα καταστρέψει την οικονομία της.

«Όπως έχω δηλώσει έντονα και στο παρελθόν και απλά για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ με τη μεγάλη και ασύγκριτη σοφία μου θεωρώ ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω τελείως και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έχω κάνει ξανά), έγραψε στο twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Πρέπει με την Ευρώπη και άλλους, να προσέχουν τους μαχητές του ISIS που έχουν συλληφθεί και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσε να περιμένει ο οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανόμενης της αιχμαλωσίας του 100% του ISIS. Είναι η ώρα τώρα άλλοι στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατέψουν τη δική τους περιοχή. Οι ΗΠΑ είναι σπουδαίες», συνέχισε σε δεύτερη ανάρτηση o Τραμπ.

Η απόσυρση των στρατευμάτων, που ανακοινώθηκε αργά χθες από τον Λευκό Οίκο, έχει επικριθεί έντονα και από Δημοκρατικούς και από Ρεπουμπλικανούς βουλευτές , καθώς εγείρει ανησυχίες ότι ανοίγει τον δρόμο για μια τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία και επίθεση ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις, συμμάχους της Ουάσινγκτον.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην απόφασή του, δηλώνοντας: “Εκλέχθηκα για να ξεφεύγουμε από αυτούς τους γελοία ατελείωτους πολέμους, όπου ο σπουδαίος Στρατός μας λειτουργεί σαν σε μια αστυνομική επιχείρηση προς όφελος ανθρώπων που δεν συμπαθούν καν τις ΗΠΑ. Οι δυο πιο δυσαρεστημένες χώρες σε αυτήν την κίνηση είναι η Ρωσία και η Κίνα, επειδή τους αρέσει να μας βλέπουν να εγκλωβιζόμαστε, να μας παρακολουθούν να είμαστε σε ένα τέλμα και να ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να το κάνουμε αυτό”, έγραψε ο Τραμπ σε άλλη ανάρτησή του λίγο νωρίτερα. “Θα εστιάσουμε στη μεγάλη εικόνα, γνωρίζοντας ότι μπορούμε πάντα να επιστρέψουμε και ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΜΕ!”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.