Τουσκ: Μέχρι το τέλος του 2015 οι κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα να “συνδέσει ξεκάθαρα” τις οικονομικές κυρώσεις τις οποίες έχει επιβάλει σε βάρος της Ρωσίας με την “πλήρη εφαρμογή” των συμφωνιών του Μινσκ για την Ουκρανία, κάτι το οποίο ουσιαστικά μεταφράζεται στην παράτασή τους μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2015, όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Οι ηγέτες των 28 κρατών μελών “συμφώνησαν στο γεγονός ότι η διάρκεια των κυρώσεων θα συνδεθεί ξεκάθαρα με την πλήρη εφαρμογή” των συμφωνιών του Μινσκ που επέτρεψαν να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός επί του πεδίου, κάτι που σημαίνει ότι οι οικονομικές κυρώσεις θα συνεχίσουν να επιβάλλονται “μέχρι το τέλος του 2015”, ανέφερε ο Τουσκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Δεν συνήφθη επίσημη συμφωνία ως προς τη διάρκεια των κυρώσεων, η ισχύς των οποίων τυπικά θα εξέπνεε τον Ιούλιο. Αλλά η σύνδεση των κυρώσεων με τη συμφωνία του Μινσκ σημαίνει ουσιαστικά ότι παρατείνονται ως το τέλος του έτους, εξήγησε ο ίδιος. “Πρέπει να διατηρήσουμε σε ισχύ τις κυρώσεις μας, ώσπου η συμφωνία του Μινσκ εφαρμοστεί πλήρως”, επέμεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ