Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος για την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών: Δεν κράτησε τον λόγο του ο Τσίπρας- ΒΙΝΤΕΟ

Ευθεία επίθεση προς την Ελλάδα αλλά και τον Έλληνα Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, για το θέμα της απελευθέρωσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν έρθει στη χώρα μας, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Μπεκίρ Μποζντάγ υποστήριξε ότι “η Ελλάδα προστατεύει Γκιουλενιστές και ότι αυτό, δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε”.

Μάλιστα, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μάλιστα ότι ” θεωρούσαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει λόγο αντρίκειο αλλά δεν τους επέστρεψε”.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Bλέπουμε πως η Ελλάδα προστατεύει τους τρομοκράτες μέλη της FETO που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία εναντίον του Κοινοβουλίου, του Συντάγματος, της κυβέρνησης και του λαού. Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Η Ελλάδα που πέρασε πολλά με τα πραξικοπήματα στηρίζει τους πραξικοπηματίες. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε.Στην Ελλάδα, με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κύριος πρωθυπουργός αμέσως μετά το πραξικόπημα, δημιουργήθηκε ένα καλό κλίμα πως θα εκδοθούν οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία. Η αλήθεια πως μας δημιουργήθηκαν ελπίδες. Πιστέψαμε πως ο κύριος Τσίπρας τιμά το λόγο του ανδρός. Αλλά όπως είδαμε έβαλαν στη μέση την δικαστική διαδικασία και δεν τους επέστρεψαν.H Ελλάδα μπορεί να προστατεύει του πραξικοπηματίες μέλη FETO και να μην τους επιστρέφει. Mπορεί και να τους παρέχει και προστασία. Όπως και κάποιες χώρες προστατεύουν κάποιους τρομοκράτες. Όμως από εδώ λέω ξεκάθαρα. Οτιδήποτε και να κάνουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη».Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Η αποφυλάκιση και των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς έχει παρέλθει το 18μηνο της προφυλάκισής τους. Μέχρι τώρα, κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού και πλέον θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία, κάτω όμως, από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ