Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι κατά Ερντογάν-Έρογλου

Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι κατά Ερντογάν-Έρογλου

Ο γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, δήλωσε ότι οι τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, «καταδεικνύουν ότι δεν επιθυμούν λύση του Κυπριακού», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Ελτζίλ ανέφερε πως η παραχώρηση «υπηκοότητας» στους Τούρκους εποίκους, οι δηλώσεις για παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία για αύξηση της οικονομικής εξάρτησης, καταδεικνύουν πως «η αποικιοκρατική πολιτική θα συνεχίσει να αυξάνεται».

«Η κοινωνική ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων βρίσκεται σε κίνδυνο», προειδοποίησε ο κ. Ελτζίλ, προσθέτοντας ότι τα δικαιώματά τους παραχωρούνται στην Τουρκία από τους πολιτικούς του τουρκοκυπριακού καθεστώτος. Επίσης, εξέφρασε αντίθεση στη δήλωση Ερντογάν για τις εγγυήσεις και σημείωσε πως η ευθύνη μιας εγγυήτριας χώρας αφορά όλους τους Κυπρίους.

Ο κ. Ελτζίλ σημείωσε πως ο κ. Ερντογάν «δεν είναι γνώστης του διεθνούς δικαίου και έχει μια συμπεριφορά κατακτητή, βλέποντας την Κύπρο ως αποικία».

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.