Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: 36 ακίνητα Ελληνοκυπρίων περιλαμβάνει η περιοχή της Αμμοχώστου που «ανοίγει»

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά συνολικά 36 ακίνητα Ελληνοκυπρίων περιλαμβάνει η περιοχή της Αμμοχώστου, όπου καταργείται καθεστώς της στρατιωτικής ζώνης, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, αποστρατικοποιείται μία έκταση 174.643 τετραγωνικών μέτρων των Βαρωσίων, στην οποία υπάρχουν ιδιωτικά ακίνητα που ανήκουν σε 36 Ελληνοκύπριους, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση στην Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας και μπορούν να τους επιστραφούν. Το όνομα της περιοχής που θα ανοίξει, είναι ο Άγιος Νικόλαος και στην είσοδό της υπάρχει μία μεγάλη εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας “Kıbrıs Postası”, η απόφαση σχετικά με την αποστρατικοποίηση της περιοχής, που αποτελεί το 3.5% της πόλης-φάντασμα, ελήφθη στο «υπουργικό συμβούλιο» της ψευδο-κυβέρνησης που συνήλθε στις 16 Ιουλίου.

Έτσι οι σιδερένιοι φράχτες γύρω από την περιοχή που αποστρατικοποιείται και ανοίγει, θα αφαιρεθούν. Επίσης, η περιοχή πέρα από τις λεωφόρους Δημοκρατίας και Κένεντι, όπου υπάρχουν ιδιωτικές περιουσίες και ακόμη δεν δέχονται επισκέπτες, θα ανοίξουν προς το κοινό.

Οι 36 Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες δικαιούνται αποζημίωση και ανταλλαγή, καθώς και επιστροφή χρημάτων.

Πηγή: Sigmalive

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.