Τουρκικά παιχνίδια… κατασκοπείας – Μυστική επιχείρηση της ΜΙΤ στο Κόσοβο – Απήγαγαν 6 γκιουλενιστές

Έξι τούρκοι πολίτες απήχθησαν από το Κόσοβο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Τουρκία για να δικαστούν, με την υποψία ότι είναι υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει πως οι συλλήψεις έγιναν χάρη σε συνεργασία των κοσοβάρικων υπηρεσιών ασφαλείας με την τουρκική μυστική υπηρεσία MIT, κι ότι οι έξι άνδρες «επέστρεψαν» στην πατρίδα τους με ιδιωτικό τουρκικό αεροσκάφος.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι, κατήγγειλε μέσω Twitter πως δεν είχε ενημερωθεί για την όλη επιχείρηση και συνεπώς ότι θα δράσει «σύμφωνα με τις νομικές και συνταγματικές εξουσίες» που διαθέτει.

Η Τουρκία κατηγορεί τον κ. Γκιουλέν πως ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και έχει κατατάξει το δίκτυο σχολείων και επιχειρήσεων που ελέγχει ως ιεροκήρυκας στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με το Anadolu οι έξι συλληφθέντες φέρεται να δρούσαν στο όνομα του κ. Γκιουλέν στα Βαλκάνια και του έστελναν χρήματα στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ζει αυτοεξόριστος από το 1999.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ