Τουρκικά ΜΜΕ: Έστησαν σκηνικό έντασης γύρω από τα Ίμια με Έλληνες ψαράδες – ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνικό έντασης στα Ίμια «έστησαν» τουρκικά ΜΜΕ και δη η εφημερίδα, Szocu που ανέφερε πως Έλληνες ψαράδες επιχείρησαν το πρωί να πλησιάσουν, όπως τουλάχιστον αναφέρουν, τις βραχονησίδες, αλλά απωθήθηκαν από το τουρκικό Λιμενικό.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «η τουρκική Ακτοφυλακή εμπόδισε 4 ελληνικά αλιευτικά σκάφη που προσπαθούν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια, προερχόμενα από την Κάλυμνος, που βρίσκεται 3,5 μίλια μακριά από την περιοχή Γκιουμουσλούκ της Αλικαρνασσού».

Εν συνεχεία υπογραμμίζουν ότι «μετά τις προειδοποιήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής να μην εισέλθουν στα τουρκικά ύδατα μέσω ασυρμάτου, τα τρία αλιευτικά σκάφη αποσύρθηκαν στην Κάλυμνο, ενώ το αλιευτικό σκάφος Αντώνης Μ. συνέχισε την πορεία του προς τις βραχονησίδες χωρίς να αλλάξει τη διαδρομή του».

Καταλήγοντας σημειώνουν ότι «τότε με έναν ελιγμό το τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής πλησίασε σε απόσταση 30 μέτρων το ελληνικό αλιευτικό με ταχύτητα, αναγκάζοντάς το να αλλάξει ρότα και να κατευθυνθεί στην Κάλυμνο. Στην περιοχή συνέχισαν να περιπολούν 2 τουρκικά σκάφη του λιμενικού».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ