Τουρκία: Το Παλάτι διαψεύδει τις φήμες για την υγεία του Ερντογάν

Μία εβδομάδα μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σοβαρή επιδείνωση της υγείας του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η τουρκική προεδρία διαψεύδει τις φήμες.

Όπως έγραψε στη σχετική ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν: «Πιστεύαμε ότι τα “fake news” ήταν πρόβλημα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Βλέπουμε όμως τώρα ότι και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης υποφέρουν από το ίδιο θέμα. Ακόμα και μεγάλα μέσα ενημέρωσης μπορούν εύκολα να μεταδώσουν τέτοια ψέματα. Αυτή είναι μια ανησυχητική κατάσταση».

 

Τουρκία: Είχαν αρχίσει να «φουντώνουν» εδώ και αρκετό διάστημα τα σενάρια περί ασθένειας του Ερντογάν

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για την μάλλον κλονισμένη υγεία του προέδρου της Τουρκίας, αφού εδώ και αρκετό διάστημα οι φήμες που υποστηρίζουν ότι ισχύει, «φουντώνουν» ολοένα και περισσότερο.

Μάλιστα υπήρχαν και δημοσιεύματα, που τον ήθελαν να περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του απομονωμένος στο παλάτι του με μία στρατιά γιατρών της απολύτου εμπιστοσύνης του. Επιπλέον, αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ακράδαντα του λόγου το αληθές, κρίνοντας από την άσχημη κατάστασή του, η οποία πλέον είναι εμφανής σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνισή του.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιχειρεί να διαψεύσει τις φήμες με επικοινωνιακά τεχνάσματα

Προκειμένου να γίνει ακόμη πιο πειστικός σε αυτό που προσπαθεί να πείσει τους πάντες -ότι δηλαδή χαίρει άκρας υγείας- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να παίξει μέχρι και μπάσκετ αναρτώντας κατόπιν το σχετικό βίντεο, στο Twitter.

Αυτή η ενέργειά του, όμως, όχι μόνο δεν τον έκανε να πετύχει το στόχο του, αλλά προκάλεσε και τη αντίδραση πολλών, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι επρόκειτο μόνο για τα γνωστά επικοινωνιακά τεχνάσματα εκ μέρους του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ