Τουρκία: «Το παιχνίδι για τις προεδρικές εκλογές δεν έχει τελειώσει»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία. Όμως η μάχη δεν κρίθηκε καθώς η εκλογική διαδικασία οδηγήθηκε σε 2ο γύρο επειδή ο Τούρκος ηγέτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 50%.

Ερντογάν: Νέο μήνυμα για τις εκλογές – «Θα γίνει η αρχή του αιώνα της Τουρκίας»

του Μίλτου Σακελλάρη

Τι προβλέπεται να συμβεί; Πως τα κατάφερε ο Ερντογάν και ποσό σκληρή θα είναι η επόμενη αναμέτρηση με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου; Ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Γιώργος Τζογόπουλος απάντησε στο enikos.gr για το τι μέλλει γενέσθαι στη γείτονα.

Τουρκία: 4+1 συμπεράσματα από τις προεδρικές εκλογές

«Ήταν αναμενόμενο πως ο Ταγίπ Ερντογάν θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής. Διέθετε την εμπειρία, ώστε να διαχειριστεί ακόμα και την τραγωδία των σεισμών προς την κατεύθυνση αυτή. Ήδη η νίκη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις βουλευτικές εκλογές και η επικράτηση του ίδιου έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις προεδρικές εκλογές αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία», ανέφερε αρχικά στο enikos.gr ο κ. Τζογόπουλος.

Όπως ξεκαθάρισε, το παιχνίδι για τις προεδρικές εκλογές δεν έχει τελειώσει και καλό είναι να δούμε ποια θα είναι τα «χαρτιά» του Κιλιτσντάρογλου τις επόμενες δύο βδομάδες.

«Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης πολύ δύσκολα μπορεί να υλοποιηθεί μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Ας περιμένουμε, όμως, να δούμε το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Ανεξαρτήτως αυτού η Τουρκία είναι πολιτικά διαιρεμένη, σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το 2018», επισήμανε και συνέχισε λέγοντας ότι
ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να φροντίσει, ώστε να επουλωθούν οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές πληγές, αποστολή εξαιρετικά δύσκολη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ