Τουρκία: Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης σε Ερντογάν – Στηρίζεις τρομοκράτες

Σφοδρή επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε η τουρκική αντιπολίτευση όχι μόνο λόγω της δύσκολης καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και για τις σχέσεις του Τούρκου πρόεδρου με ακραία μουσουλμανικά στοιχεία.

Σε αυτό το πλαίσιο και για πρώτη φορά, στα χρονικά, ο «σουλτάνος» κατηγορήθηκε ότι στηρίζει τρομοκράτες. Αυτή τη βαρύτατη κατηγορία εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ο οποίος αναφερόμενος στην οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» και τις άσχημες σχέσεις της Άγκυρας με την Αίγυπτο, υποστήριξε: «Κακώς οι σχέσεις με την Αίγυπτο είναι σε αυτή την κατάσταση. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο Ερντογάν στήριξε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Φιλοξενεί στην Κωνσταντινούπολη αυτούς που ο ισλαμικός κόσμος αποκαλεί και θεωρεί τρομοκράτες. Ποιος χάνει; Μόνο η Τουρκία».

Και αυτά τη στιγμή που η Μεράλ Ακσενέρ κατέθεσε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας για να ακυρωθεί το προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε ο Ερντογάν, για αποχώρηση της Άγκυρας από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ