Τουρκία: Προκαλεί την Ελλάδα με “όπλο” το μεταναστευτικό και επιτίθεται στη Δύση

Για ακόμη μία φορά η Τουρκία προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό εκβιάζοντας τη Δύση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε πως η «εμείς έχουμε δηλώσει ότι δεν είμαστε “αποθήκη” μεταναστών της Δύσης». Και η δήλωση αυτή έχει τη σημασία της με δεδομένο πως βγήκε από το στόμα του «αρχιτέκτονα» του σχεδίου προώθησης των μεταναστών στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020 ανοίγοντας τα σύνορα της Τουρκίας προς την Ελλάδας για πρόσφυγες και μετανάστες. Έτσι δείχνει να ξεχνά το πρόσφατο παρελθόν και παρουσιάζεται ως προστάτης των συνόρων.

«Από το 2016 η Τουρκία αναγκάζεται να πιάνει παράνομους μετανάστες εντός της χώρας, όταν περνούσαν τα ανατολικά και νότια σύνορα στη διαδρομή για το Αιγαίο και στη Θράκη όταν περνούσαν προς την Ελλάδα», είπε ακόμη ο κ. Σοϊλού.

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών στην Καγκελαρία Άρμιν Λάσετ σε δηλώσεις του για το μεταναστευτικό χαρακτηρίζει το ελληνικό έδαφος «ευρωπαϊκό» και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, υπογραμμίζει την ανάγκη για μια Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση.

Προκαλεί ξανά η Τουρκία – Το παραλήρημα του “πατέρα” του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Νέο παραλήρημα από τον «πατέρα» του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”, Τζιχάντ Γιαϊτζί, ο οποίος κατά την παρουσία του σε τηλεοπτικό πάνελ του δικτύου “Ulusal” έσπευσε να πει ένα κάρο προκλητικές ανακρίβειες για να αιτιολογήσει την τουρκική επιθετικότητα έναντι της Ελλάδας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γιαϊτζί έκανε λόγο για σχέδιο της Ελλάδας μαζί με γκιουλενιστές να εισβάλουν στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως αν το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 πετύχαινε, οι Έλληνες θα εισέβαλλαν στην Τουρκία. «Στις 15 Ιουλίου οι Έλληνες στο πλαίσιο της Μεγάλης Ιδέας μαζί με μέλη της FETO θα έκαναν κανονική εισβολή στη δυτική Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιαϊτζί, όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Αναφέρθηκε και στο θέμα των νησιών του Αιγαίου.

«Τα 23 νησιά αποδόθηκαν στην Ελλάδα με τις συμφωνίες των Παρισίων και της Λωζάνης με τον όρο να είναι αποστρατικοποιημένα. Ο όρος παράδοσης της κυριαρχίας καταργήθηκε. Η Ελλάδα εξοπλίζοντας και στρατικοποιώντας αυτά τα νησιά, με τα ίδια της τα χέρια κατάργησε αυτόν τον όρο της κυριαρχίας της», υποστήριξε ο «πατέρας» της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ