Τουρκία: Πώς “υποδέχθηκαν” τα ΜΜΕ της χώρας τον νέο Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα – Τι αναφέρουν για τον Χριστόδουλο Λάζαρη

Εκτενή ρεπορτάζ για την τοποθέτηση του νέου Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα φιλοξενούν τα τουρκικά ΜΜΕ. Πρόκειται για τον Χριστόδουλο Λάζαρη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μιχάλη Διάμεση. Πρόκειται για διπλωμάτη με τεράστια εμπειρία και στα δημοσιεύματα τονίζεται το γεγονός ότι είναι άριστος γνώστης της τουρκικής γλώσσας, αλλά και το ότι έχει υπηρετήσει άλλες δύο φορές στη γείτονα.

Επίσης οι Τούρκοι τονίζουν στα ρεπορτάζ τους την παρουσία του Λάζαρη για έξι χρόνια στο Κάιρο με τη σημείωση για τον κεντρικό ρόλο που είχε στην επίτευξη των ιστορικών τριμερών Συνόδων Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουν την απόφαση του Νίκου Δένδια τον Δεκέμβριο του 2019 να τον ορίσει ειδικό απεσταλμένο του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα της Λιβύης.

Στα ίδια ρεπορτάζ, βέβαια, γίνεται αναφορά και στην Ελένη Σουράνη που έχει κομβικό ρόλο στα ελληνοτουρκικά ούσα σε ανοικτή γραμμή με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν. «Η σύμβουλος διπλωματίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ελένη Σουράνη διορίστηκε πρέσβης στη Ρώμη. Πρόκειται για τη διπλωμάτη που είχε αναλάβει τον ευαίσθητο ρόλο της άμεσης επικοινωνίας με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν και θα μεταβεί στην Ιταλία», αναφέρουν τα ρεπορτάζ.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.