Τουρκία: Παραιτήθηκε ο γαμπρός του Ερντογάν από υπουργός Οικονομικών

Μέσω ανάρτησής του στο instagram ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον υπουργικό θώκο έπειτα από πέντε χρόνια, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ σημείωσε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ότι “αποφάσισα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω την υπουργική μου δουλειά, την οποία είχα για πέντε χρόνια, λόγω προβλημάτων υγείας. Την επόμενη περίοδο θα αφιερώσω τον χρόνο μου στη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου, τους οποίους παραμέλησα λόγω αναγκαιότητας τόσα χρόνια που εκείνοι με στήριζαν αδιάλειπτα”.

Ακολούθως ο Αλμπαϊράκ επεσήμανε ότι έθεσε με τους συνεργάτες του μεγάλους στόχους που θα συνεχιστούν με μεγάλα, ισχυρά κα ισταθερά βήματα, ενώ σημείωσε ότι όσον αφορά στην ενέργεια “οι σπόροι που σπέρνουμε στην οικονομία θα μετατραπούν σε τεράστια πλατάνια στο όχι πολύ μακρινό μέλλον και θα δούμε ότι η χώρα μας έχει επιτύχει τον στόχο της πλήρους ανεξαρτησίας. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό” και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του. “Είθε ο Αλλάχ Παντοδύναμος, που γνωρίζει τα αόρατα, τις καρδιές και τις αληθινές προθέσεις, να μην μας χωρίσει από τον σωστό δρόμο. Ας θαυμάσουμε το τέλος μας” σημείωσε ο Αλμπαϊράκ.

Η παραίτηση αυτή,. ωστόσο, έρχεται έπειτα από την κατρακύλα της τουρκικής λίρας και την απόλυση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας από τον Ερντογάν μόλις χθες, Σάββατο 7 Νοεμβρίου. Ο Μουράτ Ουισάλ αντικαταστάθηκε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατσί Αγκμπάλ μετά το νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ στο οποίο υποχώρησε η τουρκική λίρα. Η απόφαση αντικατάστασης του Ουισάλ ελήφθη με προεδρικό διάταγμα και δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η τουρκική λίρα έκλεισε στα 8,5445 έναντι του δολαρίου προχθές Παρασκευή μετά ένα χαμηλό ρεκόρ των 8,58.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ