Τουρκία: Η κατάρρευση της λίρας βάζει “μαχαίρι” στον προϋπολογισμό – Τι θα γίνει με τα επιτόκια -ΒΙΝΤΕΟ

“Φρένο” στην πολιτική της μείωσης επιτοκίων αναμένεται να βάλει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω το ότι η κατάρρευση της τουρκικής λίρας έχει μειώσει τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2022 στα 130 δισ. δολάρια από 211 δισ. δολάρια που ήταν τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η χώρα θα αναγκαστεί να μειώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού της, ενώ την ίδια ώρα εκτιμάται ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2022 τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Συνεπώς δεν είναι μόνο η φτώχεια του λαού αλλά είναι και η φτώχεια του κράτους.

Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας: Τι θα ανακοινώσει στις 16 Δεκεμβρίου για τα επιτόκια

Τουρκία-προϋπολογισμός -επιτόκια

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2021 αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας για τα επιτόκια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας εάν μειώσει τα επιτόκια της θα είναι έως -0, 25%.

Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος πριν αναχωρήσει για το Κατάρ είχε πει ότι είναι υπέρ της μείωσης των επιτοκίων και ότι η θρησκεία τους το λέει αυτό, το ΝΑΣ .Ξαφνικά όμως ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας είχε χθες συνάντηση με ξένους επενδυτές και ανέφερε ότι η πιθανότητα να μειωθούν τα επιτόκια είναι πάρα πολύ μικρή.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ