Τουρκία: Γυναίκα παντρεύτηκε τον άνδρα που της έριξε οξύ στο πρόσωπο – Σάλος στα social media

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του γάμου μιας γυναίκας στην Τουρκία, καθώς αποφάσισε να παντρευτεί τον άνδρα που της είχε ρίξει οξύ στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χάσει το 70% της όρασής της.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 13 ετών και έξι μηνών, αλλά επειδή άλλαξε η νομοθεσία λόγω της πανδημίας, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους πριν από λίγο καιρό.

Η 20χρονη Μπερφίν Οζέκ είχε δεχθεί επίθεση με οξύ από τον 23χρονο Κασίμ Οζάν Σελτίκ το 2019 στην τουρκική επαρχία Χατάι. Όλα συνέβησαν, όταν τελείωσε η σχέση τους. Ο δράστης μάλιστα είχε πει στο θύμα λίγο πριν από την επίθεση ότι αν δεν την έχει εκείνος, δεν θα την έχει κανείς.

Όταν η Μπερφίν κατάφερε να μιλήσει, αποκάλυψε ότι δράστης ήταν ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος και συνελήφθη. Στη συνέχεια ο 23χρονος “βομβάρδιζε” με μηνύματα αγάπης την 20χρονη, προσπαθώντας να απολογηθεί και παρακαλώντας την να τον συγχωρέσει. Εκείνη πείστηκε και απέσυρε τη μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του, όμως μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media δήλωσε ότι κατάλαβε πως ήταν λάθος η απόφασή της και ζήτησε από τον δικηγόρο της να προχωρήσει κανονικά με τη μήνυση. Έτσι, το πρώην αγόρι της καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

Η Μπερφίν πριν από την επίθεση
Τουρκία επίθεση με οξύ
Η Μπερφίν μετά την επίθεση

Μια αλλαγή στον νόμο, τον οδήγησε εκτός φυλακής, με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες αντιδράσεις για τον χρόνο παραμονής του σε σωφρονιστικό ίδρυμα, καθώς η Μπερφίν από την επίθεση που δέχθηκε έχει παραμορφωθεί, μονίμως πονάει, και έχει μείνει μόνο με το 30% της όρασής της.

Όταν αποφυλακίστηκε, αμέσως της έκανε πρόταση γάμου και η Μπερφίν δέχθηκε. Ο γάμος έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο πατέρας της 20χρονης, Γιασάρ Οζέκ δήλωσε πως η κόρη του παντρεύτηκε χωρίς να το γνωρίζει η οικογένειά της.   “Πάλεψα για εκείνη επί χρόνια και τώρα όλα είναι μάταια” είπε.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του 23χρονου ανέφερε πως η αποφυλάκιση του δράστη δεν έχει καμία σχέση με τον γάμο του και ότι αν δεν άλλαζε ο νόμος λόγω πανδημίας αυτός θα εξέτιε κανονικά την ποινή του.

Image: Newsflash

Σημειώνεται ότι ζευγάρι έχει δεχθεί σκληρή κριτική στα social media αλλά προς το παρόν δεν έχει απαντήσεις κανείς από τους δύο.

«Η συγχώρεσή της δεν θα έπρεπε να εμποδίσει την τιμωρία του. Είναι κρίμα, εύχομαι να μην συμβεί, αλλά αυτός ο γάμος θα λήξει σε έναν με δύο μήνες και η κακόμοιρη γυναίκα θα μείνει με την βία που βίωσε», ήταν ένα χαρακτηριστικό σχόλιο στα social media.

Πηγή πληροφοριών: Daily Mail

Photo: Newsflash

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ